Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gebakken heilbot met venkel, citroen, walnootpangrattato en peterselie in een ovenschaal

Gebakken heilbot met venkel, citroen en walnootpangrattato

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Dit simpele, maar onwijs lekkere gerecht is licht, smaakvol én elegant. De subtiele smaken van de vis gaan mooi samen met de zachte venkel en het frisse van de citroen. De walnootpangrattato zorgt voor een hartige crunch en maakt het gerecht helemaal af.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Dit simpele, maar onwijs lekkere gerecht is licht, smaakvol én elegant. De subtiele smaken van de vis gaan mooi samen met de zachte venkel en het frisse van de citroen. De walnootpangrattato zorgt voor een hartige crunch en maakt het gerecht helemaal af.
Heilbot
Heilbot is een milde, zoetige platvis met stevig vlees dat goed zijn vorm behoudt bij het garen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schep in een kom de venkel om met wat olijfolie, zout, peper en citroensap. Verdeel over een bakplaat.

  2. Leg de heilbot op de venkel en beleg met de boter in stukjes, zout en peper. Bak ca. 15 minuten tot de vis flaky is als je erop duwt.

  3. Verhit intussen nog wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de knoflook ca. 30 seconden erin, tot hij geurig is. Voeg de walnoten en het paneermeel toe en bak 2-3 minuten, tot het mengsel goudkleurig en geroosterd is.

  4. Doe het mengsel in een kom en roer de citroenschil en de peterselie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Bestrooi de vis met de pangrattato en serveer met de citroenpartjes om erover uit te knijpen en een groene salade.

Per portie: 386 kcal | 15 g koolhydraten | 31 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Libby Silbermann

Pangrattato
Pangrattato is een veelgebruikte smaakmaker in Italiaanse gerechten, wat - als je het letterlijk vertaalt - ‘gemalen brood’ betekent. Eigenlijk is het ook niets meer of minder dan broodkruim.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!