Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Dorade met peultjessalade en komkommersaus

Dorade met peultjessalade en komkommersaus

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Snijd de prei in dunne ringen. Fruit hem ca. 2-3 minuten in 1 el olie. Voeg het bouillonblokje en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes koken.

  2. 2 Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd hem grof. Voeg hem toe aan de bouillon en zet het vuur direct uit. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Schenk door een grove zeef en koel au bain marie af in een bak met ijskoud water. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3 Was de peultjes en snijd ze in dunne repen. Hak de koriander grof. Dep de vis droog en bestrooi hem met zout. Bak de vis in 1 el olie op de huid. Voeg na 1 minuut de boter toe. Draai na ca. 2 minuten om en bak nog ca. 1 minuut door.

  4. 4 Maak de peultjes, de koriander en het sesamzaad aan met 2 el olijfolie. Serveer met de komkommersaus en de vis.

Per portie: 330 kcal | 9 g koolhydraten | 30 g eiwit | 22 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)