Bereiding

Deze taart is een beetje zoals de beroemde Victoria spongecake, maar dan nóg beter. De luchtige chocoladecake en de room met friszure frambozen zijn een match made in heaven. Frambozen uit de diepvries werken prima in dit recept, maar in de zomer kun je natuurlijk verse frambozen gebruiken.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet twee springvormen (20 cm Ø) in met olie en bekleed ze met bakpapier. Klop 225 ml olie met de suiker, de eieren en de melk in een kom glad. Zeef het bakmeel, het cacaopoeder en de baksoda in een andere kom en klop het oliesuikermengsel er geleidelijk doorheen tot een glad beslag.
  2. Verdeel het beslag over de springvormen en bak 35-40 minuten in de oven tot de cakes gerezen zijn en terugveren als je ze licht indrukt. Laat ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cakes voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster volledig afkoelen.
  3. Roer voor de frambozenroom de jam en de frambozen door elkaar. Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken en spatel de helft van het frambozenmengsel er voorzichtig doorheen voor een gemarmerd effect.
  4. Lepel ⅔ van het overige frambozenmengsel over een van de cakes. Verdeel hier de helft van de frambozenroom over en leg hier de tweede cake bovenop. Verdeel golvend de rest van de room erover en drizzle het overige frambozenmengsel eroverheen. Bewaar de taart afgedekt tot 2 dagen in de koelkast.

Per portie: ca. 549 kcal
6 g eiwit | 36 g vet | 49 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Foodstyling: Ellie Jarvis Styling: Sarah Birk