Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
No-bake chocolade-sherrytaart

No-bake chocolade-sherrytaart

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor 12 porties

Voor de bodem

Voor de ganache

Voor de sherryroom

Een succesvol dessert kan niet zonder een flinke lading chocolade, een scheutje alcohol en heel veel room. Deze taart is op en top feestelijk, maar snel klaar en je hebt er geen oven voor nodig.

Bereiding

  1. 1. Maal voor de bodem de Oreo-koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg de boter en het zout toe en maal kort verder. Je kunt de koekjes evt. fijnstampen met een deegroller en dan in een kom mengen met de boter en het zout. Schep de kruimels in een springvorm met afneembare rand (23 cm Ø) en druk goed aan tegen de bodem en de randen. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

  2. 2. Doe voor de ganache de pure en melkchocolade in een hittebestendige kom. Breng de boter en de slagroom in een kleine pan aan de kook. Giet de hete room over de chocolade in de kom en laat 1 minuut staan. Roer tot de chocolade is gesmolten en er een zijdezachte ganache is ontstaan. Roer de sherry door de ganache. Schenk de ganache over de koekjesbodem en strijk glad. Laat de ganache helemaal afkoelen en opstijven.

  3. 3. Klop voor de sherryroom de slagroom, de sherry en de vanillepasta tot zachte pieken. Verdeel de room over de ganache maar laat daarbij de rand vrij. Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel hem in een gelijkmatige, dunne laag over de onderzijde van een bakplaat. Zet de bakplaat ca. 2 minuten in de vriezer tot de chocolade niet meer glanst maar nog niet helemaal uitgehard is. Schraap met een mesje krullen en schaafsel van de chocolade en verdeel deze over de room. De taart is in een afgesloten bewaardoos 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Per portie: 674 kcal | 32 g koolhydraten | 5 g eiwit | 57 g vet

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)