Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
ganache

Zelf ganache maken: zo doe je dat

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Truffels, chocoladetaart, ijs... Wat zouden ze zijn zonder ganache? Deze goddelijke chocoladevulling zou rond 1850 zijn bedacht en wordt sindsdien gebruikt voor allerlei verschillende recepten. Vanwege het grote deel slagroom kun je koude ganache zelfs luchtig kloppen en gebruiken voor mooie frostings op gebak. Benieuwd geworden? Met dit recept kun je gemakkelijk zelf ganache maken.

Zelf ganache maken

Zelf ganache maken is veel makkelijker dan je wellicht verwacht. Wij vertellen je het basisrecept zodat jij voortaan altijd de perfecte ganache hebt voor bij je baksels. Om ganache te maken volg je de volgende stappen:

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept ganache maken

Verhit in een pan 200 ml slagroom tot het kookpunt. Hak ondertussen 200 g pure chocolade fijn en doe in een kom. Giet de hete slagroom over de gehakte chocolade en laat het enkele minuten staan. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Et voilà, klaar is kees!

Gebruik deze warme ganache vervolgens als glazuur over taarten of giet hem in een blind gebakken zandbodem voor bijvoorbeeld een chocolade-ganachetaart.

Truffels, yes please!

Wil je chocolade truffels maken? Goed idee! Met deze lekkernijen maak je namelijk iedereen blij. Om zelf chocoladetruffels te maken, heb je ganache nodig. Volg hiervoor de stappen van het basisrecept op. Laat vervolgens de ganache helemaal koud worden in de koelkast. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je er hierna bolletjes van maken. Rol deze bolletje vervolgens even door de cacao en klaar ben je! Ready to serve.

Wil jij net even wat anders? Je kunt de truffels ook maken met een kokosvulling, vulling van pistachenoten of speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade. Verpak ze vervolgens in een leuk doosje en geef ze bijvoorbeeld cadeau. Helemaal homemade.

> naar het recept: chocoladetruffels

Truffels

Lees ook:

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!