
Zelf ganache maken
Lees verder na de advertentie
Zelf ganache maken is veel makkelijker dan je wellicht verwacht. Wij vertellen je het basisrecept zodat jij voortaan altijd de perfecte ganache hebt voor bij je baksels. Om ganache te maken volg je de volgende stappen:
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Basisrecept ganache maken
Verhit in een pan 200 ml slagroom tot het kookpunt. Hak ondertussen 200 g pure chocolade fijn en doe in een kom. Giet de hete slagroom over de gehakte chocolade en laat het enkele minuten staan. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Et voilà, klaar is kees!
Gebruik deze warme ganache vervolgens als glazuur over taarten of giet hem in een blind gebakken zandbodem voor bijvoorbeeld een chocolade-ganachetaart.
Truffels, yes please!
Wil je chocolade truffels maken? Goed idee! Met deze lekkernijen maak je namelijk iedereen blij. Om zelf chocoladetruffels te maken, heb je ganache nodig. Volg hiervoor de stappen van het basisrecept op. Laat vervolgens de ganache helemaal koud worden in de koelkast. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je er hierna bolletjes van maken. Rol deze bolletje vervolgens even door de cacao en klaar ben je! Ready to serve.
Wil jij net even wat anders? Je kunt de truffels ook maken met een kokosvulling, vulling van pistachenoten of speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade. Verpak ze vervolgens in een leuk doosje en geef ze bijvoorbeeld cadeau. Helemaal homemade.
> naar het recept: chocoladetruffels
Lees ook:
Zo maak je de allermooiste chocoladedecoraties
5x overheerlijke recepten voor chocolademousse
Witte chocolade: 6x de lekkerste recepten
Onze tips

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo doe je dat

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.