Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Insalata caprese

Salade caprese maken: Italiaans recept en variaties

Advertentie

Een Italiaanse klassieker: insalata caprese. De prachtig gerangschikte plakjes tomaat en mozzarella zijn een lust voor het oog én je smaakpupillen. Maar hoe maak je zo'n salade caprese nou eigenlijk? Dat leggen wij je uit!

De salade caprese is een van de populairste gerechten uit de Italiaanse keuken. Niet gek want de salade ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. Benieuwd hoe je de klassieker zelf maakt? Lees dan snel verder!

Nog meer lekkere Italiaanse recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recept: salade caprese

De salade caprese is zo makkelijk te maken dat er geen vast recept voor is. Toch is de basis haast altijd hetzelfde. De salade bestaat voornamelijk uit plakken dungesneden tomaat en mozzarella. Soms worden de tomaat en mozzarella in blokjes gesneden maar dat hoort eigenlijk niet. Want wanneer je ze in plakken snijdt, kan je ze mooi rangschikken op het bord. Vaak worden ze vervolgens besprenkeld met wat goede olijfolie en een snuf zout en peper om het op smaak te brengen. Om het geheel af te maken mogen de blaadjes basilicum niet ontbreken. Deze geven smaak en zorgen ervoor dat het gerecht dezelfde kleuren bevat als de Italiaanse vlag. De salade kan je als voor- of bijgerecht serveren en is lekker in combinatie met ciabatta.

> naar het basisrecept: insalata caprese

Insalata caprese

Caprese maken:

Al is het Italiaanse gerecht ogenschijnlijk simpel, dat betekent niet dat je er niet mee kan variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van de onderstaande recepten? Zo geef je de klassieker een twist!

Variatie 1: met gegrilde bimi

Bekende smaakmakers in een nieuw jasje. Dit is het traditionele gerecht maar dan met knapperige bimi en een ziltige dressing van kappertjes. Dat is minstens net zo lekker maar wel net even anders dan je gewend bent. Probeer maar!

> naar het recept: salade caprese met gegrilde bimi

salade caprese met bimi

Variatie 2: met gegrilde nectarine en burrata

Een salade caprese saai? Nee, natuurlijk niet. Samen met Foodies Friend Foxilicious geven we de klassieker een twist door het te maken met gegrilde nectarine en verse burrata. Deze ingrediënten maken de salade lekker zoet en romig. Dat wordt genieten!

> naar het recept: salade caprese met gegrilde nectarine en burrata 

caprese salade

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!