Advertentie
De salade caprese is een van de populairste gerechten uit de Italiaanse keuken. Niet gek want de salade ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. Benieuwd hoe je de klassieker zelf maakt? Lees dan snel verder!
Nog meer lekkere Italiaanse recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recept: salade caprese
De salade caprese is zo makkelijk te maken dat er geen vast recept voor is. Toch is de basis haast altijd hetzelfde. De salade bestaat voornamelijk uit plakken dungesneden tomaat en mozzarella. Soms worden de tomaat en mozzarella in blokjes gesneden maar dat hoort eigenlijk niet. Want wanneer je ze in plakken snijdt, kan je ze mooi rangschikken op het bord. Vaak worden ze vervolgens besprenkeld met wat goede olijfolie en een snuf zout en peper om het op smaak te brengen. Om het geheel af te maken mogen de blaadjes basilicum niet ontbreken. Deze geven smaak en zorgen ervoor dat het gerecht dezelfde kleuren bevat als de Italiaanse vlag. De salade kan je als voor- of bijgerecht serveren en is lekker in combinatie met ciabatta.
> naar het basisrecept: insalata caprese
Caprese maken:
Al is het Italiaanse gerecht ogenschijnlijk simpel, dat betekent niet dat je er niet mee kan variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van de onderstaande recepten? Zo geef je de klassieker een twist!
Variatie 1: met gegrilde bimi
Bekende smaakmakers in een nieuw jasje. Dit is het traditionele gerecht maar dan met knapperige bimi en een ziltige dressing van kappertjes. Dat is minstens net zo lekker maar wel net even anders dan je gewend bent. Probeer maar!
> naar het recept: salade caprese met gegrilde bimi
Variatie 2: met gegrilde nectarine en burrata
Een salade caprese saai? Nee, natuurlijk niet. Samen met Foodies Friend Foxilicious geven we de klassieker een twist door het te maken met gegrilde nectarine en verse burrata. Deze ingrediënten maken de salade lekker zoet en romig. Dat wordt genieten!
> naar het recept: salade caprese met gegrilde nectarine en burrata
Lees ook:
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt!
Hotspots: de beste Italiaanse restaurants van Nederland
Net even anders: 10x verrassende pastasalades recepten
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.