
Italiaanse smaakmakers
Lees verder na de advertentie
Natuurlijk zijn er ontzettend veel Italiaanse smaakmakers, met deze drie recepten lichten we twee van onze favoriete smaakmakers uit. We koken namelijk maar al te graag met ‘nduja en knoflook-chili-olie. Beide smaakmakers kun je gemakkelijk verwerken in tal van gerechten en geven het nét even wat extra’s.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Delizie di Calabria
Streekproducten uit Calabrië, een regio diep in het zuiden van Italië waar 300 dagen per jaar de zon schijnt. In dit stukje Italië heeft de Pepperoncino peper dan ook zijn ideale habitat gevonden. Met veel passie en zorg zijn de ingrediënten geteeld, geoogst en volgens authentiek recept bereid. We gebruiken dan ook maar al te graag de Italiaanse smaakmakers van Delizie di Calabria.
Supersnelle spaghetti met ‘nduja & tomaat
Voor deze supersnelle spaghetti heb je nog geen half uur nodig. Dit recept is dan ook ideaal voor doordeweeks wat ons betreft. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kook dan een extra portie en neem het de volgende dag mee naar je werk. Of eet de spaghetti twee dagen, dat doen wij ook maar al te graag!
> naar het recept: supersnelle spaghetti met ‘nduja & tomaat
Pizza bianca met ‘nduja, provolone en knoflook-chili-olie
Wie houdt er nu niet van pizza? Zeker met zo’n recept als deze voor pizza bianca, waarbij we maar al te graag onze vingers aflikken. De Italiaanse kaas provolone past goed bij de overige Italiaanse smaakmakers zoals ‘nduja en de pittige knoflook-chili-olie.
> naar het recept: pizza bianca met ‘nduja, provolone en knoflook-chili-olie
Soep van geroosterde groenten met ‘nduja-croutons
Croutons met de pittige Italiaanse worst ‘nduja? Jazeker! Probeer maar eens uit in deze heerlijke soep van geroosterde groenten. Zo krijg je op een smaakvolle manier je dagelijkse portie groenten binnen.
> naar het recept: soep van geroosterde groenten met ‘nduja-croutons
Lees ook:
7x recepten met ‘nduja
Dé perfecte gnocchi: zijdezachte deegkussentjes
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.