Italiaanse smaakmakers

Natuurlijk zijn er ontzettend veel Italiaanse smaakmakers, met deze drie recepten lichten we twee van onze favoriete smaakmakers uit. We koken namelijk maar al te graag met ‘nduja en knoflook-chili-olie. Beide smaakmakers kun je gemakkelijk verwerken in tal van gerechten en geven het nét even wat extra’s.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Delizie di Calabria

Streekproducten uit Calabrië, een regio diep in het zuiden van Italië waar 300 dagen per jaar de zon schijnt. In dit stukje Italië heeft de Pepperoncino peper dan ook zijn ideale habitat gevonden. Met veel passie en zorg zijn de ingrediënten geteeld, geoogst en volgens authentiek recept bereid. We gebruiken dan ook maar al te graag de Italiaanse smaakmakers van Delizie di Calabria.

Delizie di Calabria (Bergfood)

Supersnelle spaghetti met ‘nduja & tomaat

Voor deze supersnelle spaghetti heb je nog geen half uur nodig. Dit recept is dan ook ideaal voor doordeweeks wat ons betreft. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kook dan een extra portie en neem het de volgende dag mee naar je werk. Of eet de spaghetti twee dagen, dat doen wij ook maar al te graag!

> naar het recept: supersnelle spaghetti met ‘nduja & tomaat

Italiaanse smaakmakers: supersnelle spaghetti met ‘nduja & tomaat

Pizza bianca met ‘nduja, provolone en knoflook-chili-olie

Wie houdt er nu niet van pizza? Zeker met zo’n recept als deze voor pizza bianca, waarbij we maar al te graag onze vingers aflikken. De Italiaanse kaas provolone past goed bij de overige Italiaanse smaakmakers zoals ‘nduja en de pittige knoflook-chili-olie.

> naar het recept: pizza bianca met ‘nduja, provolone en knoflook-chili-olie

Pizza bianca met ‘nduja, provolone en knoflook-chili-olie

Soep van geroosterde groenten met ‘nduja-croutons

Croutons met de pittige Italiaanse worst ‘nduja? Jazeker! Probeer maar eens uit in deze heerlijke soep van geroosterde groenten. Zo krijg je op een smaakvolle manier je dagelijkse portie groenten binnen.

> naar het recept: soep van geroosterde groenten met ‘nduja-croutons

Soep van geroosterde groenten met ‘nduja-croutons

Lees ook: