Pizza bianca met ‘nduja, provolone en knoflook-chili-olie
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor de bodem de gist met het water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg dan het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat op een warme plek 1 uur rijzen.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Vorm strakke bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C), bij voorkeur met een pizzasteen erin.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Druk vanuit het midden met je vingertoppen het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm. Schuif het deeg voorzichtig op een stuk bakpapier of op een pizzaschep. Verdeel er de ‘nduja en de provolone over. Schuif de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en bedruip de pizza met de knoflook-chili-olie. Maak af met blaadjes basilicum en serveer direct.