Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verdeel alle gesneden groenten over een bakplaat en bedruip met 2 el olijfolie. Bestrooi met wat zout en de venkelzaadjes. Rooster de groenten ca. 25 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn en zacht worden. Snijd intussen het stokbrood in schuine, lange plakjes van ca. ½ cm. Leg op een bakblik en bedruip met 2 el olijfolie.
  2. Neem de groenten uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Zet de plaat met croutons in de oven en bak ze in ca. 15 minuten krokant.
  3. Doe de geroosterde groenten met de tomatenpassata, de groentebouillon en de rozemarijn in een ruime pan en breng rustig aan de kook. Laat rustig koken tot de groenten helemaal gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn. Zeef de soep eventueel als je van fijnere soep houdt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg wat extra water of bouillon toe als de soep te dik is.
  4. Verdeel de soep over diepe borden en druppel er de olio peperoncino in. Besmeer de stokbroodcroutons met ‘nduja en serveer ze bij de soep.

Per portie: ca. 479 kcal
9 g eiwit | 31 g vet | 38 g koolhydraten

Receptuur & fotografie: Willem van Santen