Recepten met ‘nduja

Misschien ben je hem wel eens tegengekomen in een recept, want ‘nduja wordt steeds populairder. Het is een aan de lucht gedroogde, smeerbare worst die bekend staat om zijn pittigheid. De delicatesse komt oorspronkelijk uit Calabrië, met name uit het gebied Spilinga in het verre zuiden van Italië. Je kunt er van alles mee maken, we delen dan ook maar al te graag deze recepten met ‘nduja.

Ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie

Zelf ravioli maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dit gerecht staat al met een uurtje werk op tafel. Het is niet voor niets een van onze favoriete recepten met ‘nduja, probeer maar eens uit!

> naar het recept: ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie

ravioli met eidooier en nduja-olie

Mosselen met ‘nduja

Zeker als ze in het seizoen zijn koken we graag met mosselen. Onlangs ging Bas nog langs bij Sergio Herman, die in zijn nieuwe kookboek alles vertelt over mosselen. En wat blijkt? De Italiaanse worst ‘nduja past erg goed bij de ziltige mossel!

> naar het recept: mosselen met ‘nduja

Recepten met 'nduja: mosselen met ‘nduja

Bruschetta met ‘nduja

Bij de late middagborrel, als voorgerecht of als hapje op de lange avonden vol goede gesprekken en dito wijn. Met bruschetta zit je altijd goed! Een van de vaste ingrediënten van deze variant is ‘nduja. Hierin zit Calabrese peper die de worst zo lekker pittig maakt.

> naar het recept: bruschetta met ‘nduja

Bruschetta met ‘nduja

Gebakken spruitjes met ‘nduja

Dit gerecht staat zo op tafel, daarnaast heb je ook maar een handjevol ingrediënten nodig. Kortom; gemak dient de mens met dit heerlijke recept voor gebakken spruitjes!

> naar het recept: gebakken spruitjes met ‘nduja

Gebakken spruitjes met ‘nduja

Nog meer recepten met ‘nduja:

Mafaldine met ragù van varkensgehakt en ‘nduja

Mafaldine is een lange lintvormige pasta met gekrulde randen, ideaal om te combineren met grove, rijke sauzen met vlees. De ragù van varkensgehakt past er perfect bij en dankzij de pittige ‘nduja-worstjes wordt hij nog lekkerder. Door de ragù lekker lang te laten pruttelen, kookt hij lekker in en wordt de smaak nog intenser.

> naar het recept: mafaldine met ragù van varkensgehakt en ‘nduja

Mafaldine met ragù van varkensgehakt en ‘nduja

Makreel met ‘nduja-kikkererwtenstoof

De stoof van kikkererwten en cherrytomaten kan naast de verse makreel best wat pit gebruiken. En laten we daar nu net de juiste worst voor hebben!

> naar het recept: makreel met ‘nduja-kikkererwtenstoof

Makreel met ‘nduja-kikkererwtenstoof

Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

De pittige Italiaanse worst smaakt ook heerlijke door boter heen, dat bewijst dit recept wel. Tip: houd tijdens het grillen de schelpen stabiel door ze op een bergje grof zout te zetten.

> naar het recept: Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

Lees ook: