Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kabeljauw met nduja

Kabeljauw met ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze vis is het lekkerst als je hem niet te gaar kookt. Voeg gerust flink wat smaakmakers toe – de milde smaak van kabeljauw kan dat prima hebben.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een diepe koekenpan op laag vuur en bak de ui en de knoflook er ca. 10 minuten in, tot ze zacht zijn. Roer de ‘nduja erdoorheen en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, de bonen met het vocht uit het blik en de azijn toe. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en voeg dit ook toe. Laat op middellaag vuur 10-12 minuten koken, of tot het mengsel wat is ingedikt.

  2. Roer de helft van de peterselie erdoorheen. Leg de kabeljauw in de saus en leg het deksel op de pan. Laat 8-10 minuten garen, of tot de vis gaar is. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de citroenpartjes om erover uit te knijpen en het brood om mee te dippen.

Per portie: 284 kcal | 15 g koolhydraten | 35 g eiwit | 8 g vet

Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)