Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Spaghetti met aubergine en ‘nduja

Spaghetti met aubergine en ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een kom de aubergine met de olijfolie en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de auberginestukjes 6-8 minuten terwijl je ze af en toe omschudt, tot ze geblakerd en een beetje zacht zijn. Leg de aubergine op een bord.

  2. Draai het vuur laag, voeg de ‘nduja en de knoflook toe en bak een paar minuten tot alle olie uit de ‘nduja is gelopen. Doe de tomaten erbij en voeg de aubergine en een beetje water toe. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken, tot het mengsel wat dikker is en de tomaten een beetje uit elkaar zijn gevallen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Kook de spaghetti in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de spaghetti met een keukentang uit het water, doe bij de saus en schud goed om. Voeg eventueel wat pastawater toe om de saus wat losser te maken. Verdeel de spaghetti over diepe borden of kommen en bestrooi met de parmezaan en de basilicumblaadjes.

Per portie: 713 kcal | 86 g koolhydraten | 22 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)