Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Makreel met ‘nduja-kikkererwtenstoof

Makreel met ‘nduja-kikkererwtenstoof

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan op laag vuur en fruit er de ui met een snufje zout zacht in.

  2. Voeg de ’nduja toe en bak ca. 5 minuten verder tot de ‘nduja in kleine stukjes uiteenvalt en de olie dieprood kleurt. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaten en de kikkererwten inclusief het vocht toe, breng aan de kook en laat ca. 25 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Doe intussen de peterselie, de citroenrasp, het sap en 3 el olie in een kleine kom, meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  4. Leg de makreelfilets op een bord en bestrooi ze aan beide kanten met het paprikapoeder, zout en peper. Besprenkel ze met wat olie.

  5. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de makreelfilets op de huidzijde 2-3 minuten in tot de huid knapperig is. Draai om en bak nog 1 minuut. Schep de ’ndujakikkererwtenstoof in ondiepe borden en leg er de makreelfilets bovenop. Lepel de peterseliesaus erover.

Per portie: 590 kcal | 18 g koolhydraten | 25 g eiwit | 45 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Rosie Reynold

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)