Bereiding
- Verhit 2 el olie in een hapjespan op laag vuur en fruit er de ui met een snufje zout zacht in.
- Voeg de ’nduja toe en bak ca. 5 minuten verder tot de ‘nduja in kleine stukjes uiteenvalt en de olie dieprood kleurt. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaten en de kikkererwten inclusief het vocht toe, breng aan de kook en laat ca. 25 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe intussen de peterselie, de citroenrasp, het sap en 3 el olie in een kleine kom, meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de makreelfilets op een bord en bestrooi ze aan beide kanten met het paprikapoeder, zout en peper. Besprenkel ze met wat olie.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de makreelfilets op de huidzijde 2-3 minuten in tot de huid knapperig is. Draai om en bak nog 1 minuut. Schep de ’ndujakikkererwtenstoof in ondiepe borden en leg er de makreelfilets bovenop. Lepel de peterseliesaus erover.
Per portie: ca. 590 kcal
25 g eiwit | 45 g vet | 18 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Rosie Reynold