Moules frites

Wist je dat mosselen veelal uit Nederlandse wateren komen? Dit weekdier leeft veel voor de kusten van Nederland en België. De meeste worden als verse mosselen verkocht in Frankrijk en België. Ga je tussen juli en april naar België? Grote kans dat je overal op de kaart moules frites ziet staan. Mosselen met friet. Dit is één van de traditionele recepten met mosselen. Ze worden gekookt met wat groenten en vervolgens geserveerd met dikke frieten. Overigens vind je ze ook op de kaart in het noorden van Frankrijk.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met mosselen

We verzamelden vijf heerlijke recepten met mosselen. Dit weekdier is een stuk veelzijdiger dan je misschien denkt. Wat dacht je van wat Aziatische invloed door ze te koken in kokosmelk, een goede bouillabaisse of de echte Vlaamse mosselen? Wat ons betreft gegarandeerd succes, bekijk snel alle recepten met mosselen!

1. Mosselen met weizenbier en bacon

Deze mosselen met weizenbier en bacon laten je optimaal genieten van één van de beste seizoenen van het jaar: het mosselseizoen. Knapperige spekjes en fris bier, wat een fijne combinatie.

> naar het recept: mosselen met weizenbier en bacon

recepten met mosselen met weizenbier

2. Gegratineerde mosselen

Cozze gratinate; oftewel gegratineerde mosselen. Je kookt ze in een paar minuten gaar totdat de schelpen opengaan. Vervolgens verwijder je de bovenste schelp en gratineer je ze nog even in de oven. Om je vingers bij af te likken!

> naar het recept: gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

3. Vlaamse mosselen

Een authentiek Vlaams recept. In het seizoen staan deze in België en het noorden van Frankrijk overal op de kaart. Moules Frites. Serveer de mosselen met vers gebakken dikke frieten en wat mayonaise.

> naar het recept: Vlaamse mosselen

Recepten met mosselen

4. Mosselen in kokosmelk

We maken een uitstapje richting de Aziatische landen. Kook de mosselen eens in kokosmelk, dit garandeert een smaaksensatie die je niet snel vergeet. Voor wat pit gebruiken we verse rode pepers en koriander.

> naar het recept: mosselen in kokosmelk

mosselen in kokosmelk

5. Mosselen met tomaat en amandelen

Dit recept lijkt op de Vlaamse mosselen, maar is net even iets anders. Door cherrytomaten en amandelschaafsel toe te voegen krijgt dit gerecht een hele andere uitstraling. Extra lekker door de witte wijn en verse basilicum! Een beetje Italië op je bord.

> naar het recept: mosselen met tomaat en amandelen

Mosselen met tomaat en amandelen

Lees ook: