Mosselen met tomaat en amandelen
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Was de mosselen in een ruime hoeveelheid koud water. Verwijder beschadigde exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten. Was de bleekselderij en snijd hem in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de tomaten en halveer ze.
2. Verhit de boter in een grote pan en fruit er de bleekselderij, de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog ca. 1 minuut. Voeg de mosselen en de tomaten toe en blus af met de witte wijn. Leg een deksel op de pan en stoof de mosselen op middelhoog vuur in 6-8 minuten gaar. Schud de mosselen regelmatig om.
3. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Was het basilicum en hak het grof. Bestrooi de mosselen vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en het basilicum. Lekker met een goed stuk brood.