Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
recepten met mosselen met weizenbier

Mosselen met weizenbier en bacon

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Deze mosselen met weizenbier en bacon laten je optimaal genieten van een van de beste seizoenen van het jaar: het mosselseizoen.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak er de spekblokjes knapperig in. Voeg de knoflook toe en fruit hem ca. 2 minuten. Giet het bier erbij en breng aan de kook.

  2. Controleer de mosselen en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die niet sluiten als je er op tikt weg.

  3. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook ze tot ze allemaal openstaan. Verwijder de schelpen die dicht blijven. Schud de mosselen enkele malen om. Roer de peterselie erdoorheen. Serveer in warme kommen met vers brood.

Bron: Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto's: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)