Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegratineerde mosselen

Cozze gratinate (gegratineerde mosselen)

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de mosselen in een ruime hoeveelheid koud water. Gooi beschadigde exemplaren en de mosselen die niet sluiten weg. Kook de mosselen ca. 4 minuten in een ruime pan met een klein laagje water, tot de schelpen opengaan.

  2. Giet de mosselen af en laat ze goed uitlekken. Verwijder de bovenste, lege schelp van de mosselen en leg de schelpen met mossel in een ovenschaal.

  3. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Strooi de peterselie, de knoflook en het broodkruim over de mosselen. Breng op smaak met zout en peper. Bedruppel met de olijfolie. Gratineer de mosselen kort onder de hete grill.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)