Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Moules frites met tuinkruiden

Moules frites met tuinkruiden

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de mosselen

Voor de remoulade

Een smaakvolle Verdicchio uit het midden van Italië, met de geur van vers fruit zoals appels en peren past perfect bij dit gerecht. Bij de eerste slok proef je dat deze witte wijn uit eikenhouten vaten komt en wat tinten van citrus bevat. Erg lekker bij schelp- en schaaldieren zoals mosselen.

Bereiding

  1. Was de mosselen in een ruime hoeveelheid koud water. Gooi de schelpen die kapot zijn of openstaan weg. Laat de mosselen uitlekken in een vergiet.

  2. Verhit de boter in een ruime (mossel-)pan en fruit er de ui kort in. Blus af met de witte wijn en de slagroom en breng aan de kook. Voeg alle fijngesneden kruiden toe en meng goed door. Voeg de mosselen toe en leg het deksel op de pan. Stoof de mosselen in ca. 5-7 minuten gaar en schud regelmatig om.

  3. Meng alle ingrediënten voor de remoulade door elkaar.

  4. Serveer de mosselen met het stoofvocht en de remoulade. Lekker met knapperige friet en een glas Crisio Verdicchio.

Per portie: 184 kcal | 6 g koolhydraten | 3 g eiwit | 16 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)