Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Toast met biefstuk tagliata

5x gerechten om te delen

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Verzamel je beste vrienden aan de tuintafel en serveer deze heerlijke gerechten om te delen. Een lekker drankje erbij en de avond is compleet!

Gerechten om te delen

In de zomer eten we het liefst buiten. En het leukste is dan misschien ook wel een grote tafel vol gerechten om te delen. Zo kun je op een zomeravond lekker lang te tafelen. Met deze recepten wordt dat hoe dan ook een succes! Welk gerecht ga jij proberen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor gerechten om te delen

Vrienden, familie of buren uitgenodigd? Hup, de keuken in. Met deze recepten maak je er een heerlijke avond van!

Toast met biefstuk en tagliata

Zien deze broodjes er niet vrolijk uit? Serveer ze op een plank bij elkaar, met wat extra dressing voor erover. Mmm!

> naar het recept: toast met biefstuk en tagliata

Toast met biefstuk tagliata

Griekse kip

Deze Griekse kip is echt een kwestie van weinig moeite, groot effect. Hoe kan het ook anders met smaakmakers als tzatziki, olijven en feta.

> naar het recept: Griekse kip

Griekse kip

Wortels met Urfa-chili, granen en geroosterdeknoflookdressing

Voedzaam een tikje pittig en vooral supersmaakvol: deze wortels met Urfa-chili zijn het allemaal. Urfa chilivlokken, ook wel isot biber genoemd, zijn de zwarte, zoetere variant van pul biber en geven het gerecht net dat beetje pit. Ideaal voor wie niet zo goed tegen de hitte kan.

> naar het recept: wortels met Urfa-chili, granen en geroosterdeknoflookdressing

Wortels met Urfa-chili, granen en geroosterdeknoflookdressing

Rabarberplaattaart met witte chocolade en vlierbloesem

Rabarber en vlierbloesem zijn ongeveer tegelijkertijd in het seizoen. Komt dat even goed uit, je maakt er namelijk deze prachtige plaattaart mee!

> naar het recept: rabarberplaattaart met witte chocolade en vlierbloesem

Rabarberplaattaart met witte chocolade en vlierbloesem

Pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs

Enerzijds het bittere van de pure chocolade en het zoute van de miso en anderzijds het zoete van de karamel en het roomijs: dit is een fantastisch dessert dat je móet proeven.

> naar het recept: pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs

Pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!