Pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de pure chocolade en de miso in een kom. Roer de suiker door het custardpoeder. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
Schenk de custard over de chocolade en de miso. Laat ca. 1 minuut staan en klop het mengsel met een garde glad. Schenk in een diepe kom, dek af en zet minimaal 3 uur in de koelkast, of tot de ganache is opgesteven.
Doe de honeycombchocolade in een plastic zakje en sla hem met een deegroller voorzichtig in stukjes. Laat een metalen lepel in een mok heet water opwarmen. Droog de lepel af en schep er 6 grote krullen van de ganache mee. Leg de krullen op een serveerschaal en druk ze met de achterkant van de lepel een beetje plat.
Leg een bolletje roomijs op elke ganachekrul en besprenkel met flink wat karamelsaus. Bestrooi ten slotte met de honeycombchocolade.