Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Koken voor een grote groep

Koken voor een grote groep? Dit zijn de beste tips!

In samenwerking met ATAG
Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Ga jij binnenkort aan de slag met een diner voor een grote groep mensen? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken! Chef Willem van Foodies en chef Tim van ATAG weten precies hoe je dit aanpakt.

Koken voor een grote groep: tafels vol eten

Idyllischer kan het bijna niet: je verzamelt je beste vrienden voor een diner in de wijngaard. Grote, mooi gedekte tafels tussen de wijnranken, goede flessen wijn op tafel en het lekkerste eten. Na het diner borrelen jullie nog even na terwijl in de verte de zon langzaam ondergaat.

Als het einde van de avond dan écht aanbreekt, rest jullie nog één ding: de vaat. Die wil je het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. De Premium Green vaatwasser van ATAG is de grootste vaatwasser die er is en dat betekent voldoende ruimte voor hoge wijnglazen, grote schalen en heel veel vuile borden. Dat is nog eens een fijn einde van je diner!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stap 1: een goed recept

Koken voor een grote groep mensen klinkt misschien als een uitdaging, maar met de juiste tips kan er niets misgaan. Stap één is het kiezen van een goed recept. Kook je voor een grote groep mensen, dan wil je niet dat er iets misgaat. Probeer het recept daarom van tevoren een keer uit.

Kies ook iets wat je makkelijk van tevoren kunt maken, zodat je op de avond zelf niet teveel meer hoeft te doen en lekker bij je gasten kunt zitten. Heb je een grote tafel te dekken? Kies dan voor meerdere schalen met eten op tafel. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijke tomatensalade met vers brood erbij.

Stap 2: schakel hulp in

De belangrijkste tip is misschien wel: doe het niet alleen. Verdeel een aantal taken onder je gasten. Maak iemand verantwoordelijk voor de wijn en een ander voor de overige drankjes. Vraag ook iemand je te helpen af te ruimen, zodat je sneller alle vaat in de keuken hebt.

Het handige aan de Premium Green vaatwasser is dat hij extra groot is waardoor ook grote en onhandige keukenvoorwerpen erin kunnen. Dankzij de laadhoogte van 58 cm kunnen ook die vieze wijnglazen, grote saladeschalen of dat grote vergiet gewoon in de vaatwasser. Zo kun je dus in één keer alle vaat van je feestje wegwerken!

Stap 3: alle vaat wegwerken

Ben jij aan het afruimen, maar wil je niet dat je gasten meteen naar huis gaan na het diner? Zorg dan voor wat vermaak op tafel. Een leuk spelletje of zet een karaoke-playlist op. Duik je dan eindelijk na een lange avond tafelen je bed in? Dan wil je niet wakker worden gehouden door het gebrom van je vaatwasser.

De ATAG Premium vaatwasser is opvallend stil en maakt gebruik van lichtsignalen. Blauw betekent dat je nog steeds kunt inladen, rood betekent dat het programma draait en groen betekent dat het programma gereed is. Dus geen onnodig piepje dat een uur lang doorgaat om jou te laten weten dat de vaatwasser klaar is.

Stap 4: het boodschappenlijstje

Bij een goed feestje, kom je niets tekort. Zorg daarom dat je voorafgaand aan je diner een goed boodschappenlijstje maakt. Maak je lijstje aan de hand van de indeling van de supermarkt (eerst langs de groenten, op het einde langs de vriezers). Dan weet je zeker dat je niets vergeet! Waar je je niet druk over hoeft te maken, zijn de vaatwastabletten.

Dankzij de AutoDose van deze vaatwasser hoef je maar eens per maand je vaatwasgel bij te vullen. En het allerleukste: omdat de vaatwasser zelf detecteert hoe vuil het water is in je vaatwasser, doseert hij de juiste hoeveelheid gel. Zo verspil je dus niet onnodig teveel!

Chefs Tim en Willem

Willem is al jaren chef bij Foodies en weet dan ook als geen ander wat lekker smaakt. Chef Tim van ATAG maakt niet alleen heerlijke recepten, hij geeft ook geregeld kookworkshops door heel Nederland. Tim weet altijd het maximale uit ieder apparaat te halen. Dit jaar duiken Tim en Willem elke maand de keuken in en ontdekken ze de nieuwste kooktechnieken.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!