Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tomatensalade met linzendressing

Tomatensalade met linzendressing

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze tomatensalade met linzendressing?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de linzendressing

Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze tomatensalade met linzendressing?

Bereiding

  1. Kook voor de linzendressing de linzen in de bouillon in ca. 20 minuten beetgaar. Laat afkoelen. Rooster het venkelzaad in een droge pan tot het goudbruin kleurt en gaat geuren.

  2. Blancheer de tuinboontjes in kokend water en koel ze terug in ijswater. Dubbeldop de tuinboontjes. Was de tomaten en snijd ze in gelijke stukken of plakken. Scheur de mozzarella in gelijke stukjes.

  3. Verdeel de tomaten, de tuinboontjes, de kalamata-olijven en de mozzarella over een grote schaal. Roer de sjalot, de mosterd en de helft van het venkelzaad door de linzen. Voeg de sherry-azijn en klop vervolgens de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dille er op het laatst doorheen. Bedruip de salade royaal met de dressing. Geef de rest van de dressing erbij.

Per portie (6): 196 kcal | 7 g koolhydraten | 6 g eiwit | 15 g vet

Foto en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!