
Tomatensalade met linzendressing
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze tomatensalade met linzendressing?
Bereiding
Kook voor de linzendressing de linzen in de bouillon in ca. 20 minuten beetgaar. Laat afkoelen. Rooster het venkelzaad in een droge pan tot het goudbruin kleurt en gaat geuren.
Blancheer de tuinboontjes in kokend water en koel ze terug in ijswater. Dubbeldop de tuinboontjes. Was de tomaten en snijd ze in gelijke stukken of plakken. Scheur de mozzarella in gelijke stukjes.
Verdeel de tomaten, de tuinboontjes, de kalamata-olijven en de mozzarella over een grote schaal. Roer de sjalot, de mosterd en de helft van het venkelzaad door de linzen. Voeg de sherry-azijn en klop vervolgens de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dille er op het laatst doorheen. Bedruip de salade royaal met de dressing. Geef de rest van de dressing erbij.