Garnalen ‘Spetsiota’
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Spetsiota verwijst naar het Griekse eiland Spetses, waar ze om hun seafood bekend staan. Eerlijk is eerlijk, deze garnalen smaken het beste met je voetjes in het zand en de zon op je bolletje. Maar laat je vooral niet tegenhouden om het recept ook thuis eens te proberen want met dit voorgerecht haal je een beetje vakantie in huis. Serveer het met stokbrood en citroenpartjes.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui glazig maar niet bruin in. Voeg de tomaat toe en kook de saus op matig vuur tot hij wat dikker wordt. Voeg de wijn en de oregano toe, breng op smaak met zout en witte peper en kook het geheel nog 2-3 minuten.
Voeg de garnalen toe en verwarm mee tot ze roze en net gaar zijn. Voeg 2/3 van de feta toe en verwarm de saus door tot de feta begint te smelten.
Strooi de rest van de feta en de peterselie eroverheen. Geef er stokbrood en citroenpartjes bij.