Wortels met Urfa-chili, granen en geroosterdeknoflookdressing
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de wortels met de chilipasta, de olijfolie en flink wat zout en peper in een kom en meng door elkaar. Doe het wortelmengsel in een braadslee en bak ca. 45 minuten tot de wortels zwartgeblakerd en gaar zijn. Leg intussen de knoflookbollen op twee stukken aluminiumfolie, besprenkel elk met ½ el olie, bestrooi met zout en peper en wikkel de pakketjes stevig dicht. Bak ca. 45 minuten tot de knoflook heel zacht is.
Knijp de knoflookteentjes uit hun schilletjes in een kom en prak ze met een snufje zout glad. Voeg de yoghurt toe, klop glad en voeg 4 el olie en de azijn toe. Klop opnieuw en breng op smaak met zout en peper.
Kook de granen in een pan water gaar, doe ze met ¾ van de lente-ui en ¾ van de dille in de braadslee en meng goed.
Leg de wortels op een schaal en lepel de dressing erover. Bestrooi met de rest van de lente-ui, de dille en de hazelnoten.