Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Griekse kip

Griekse kip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de kipdijfilet in een braadslee en lepel er 2 el olie uit het potje of bakje olijven overheen. Bestrooi met zout en peper, de oregano en het paprikapoeder en meng goed. Leg de filets met het vel naar boven in de braadslee en bak ca. 45 minuten tot de kip gaar is en het vel krokant – voeg na 20 minuten de friet toe aan de bakplaat en bak tot ze goudbruin en krokant zijn.

  2. Doe het citroenrasp bij de tzatziki en meng in een andere kom het citroensap met de ui.

  3. Leg de friet op een serveerschaal en leg de sla erop. Verdeel de tomaten, de tzatziki, de olijven, de ui en het citroensap erover. Leg de kip erop, besprenkel met de sriracha of sambal en bestrooi met de feta.

Per portie: 451 kcal | 27 g koolhydraten | 24 g eiwit | 27 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)