Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Griekse kip

Griekse kip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Haal Griekenland in huis met dit heerlijke kiprecept. Dankzij de frisse smaken, saus en kruiden, kun je met je smullend genieten van de Griekse keuken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de kipdijfilet in een braadslee en lepel er 2 el olie uit het potje of bakje olijven overheen. Bestrooi met zout en peper, de oregano en het paprikapoeder en meng goed. Leg de filets met het vel naar boven in de braadslee en bak ca. 45 minuten tot de kip gaar is en het vel krokant – voeg na 20 minuten de friet toe aan de bakplaat en bak tot ze goudbruin en krokant zijn.

  2. Doe het citroenrasp bij de tzatziki en meng in een andere kom het citroensap met de ui.

  3. Leg de friet op een serveerschaal en leg de sla erop. Verdeel de tomaten, de tzatziki, de olijven, de ui en het citroensap erover. Leg de kip erop, besprenkel met de sriracha of sambal en bestrooi met de feta.

Per portie: 451 kcal | 27 g koolhydraten | 24 g eiwit | 27 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)