Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Mix and match mac ‘n’ cheese

Shared dining: kleine gerechtjes om deze kerst te delen

Advertentie

Lust je tante geen kaas en je nichtje geen tomaat? Geen probleem! Met deze kerstgerechten stellen je gasten zelf hun gerecht samen. Shared dining voor kerst: er zit voor iedereen wel wat lekkers tussen!

Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Kleine gerechtjes om met kerst te delen

Eerlijk is eerlijk: een kerstdiner hosten is een flinke klus. Zo veel gasten als er komen, zo veel dieetwensen zijn er om rekening mee te houden. Hartstikke lastig! Maak het jezelf deze kerst vooral niet te moeilijk en maak deze kerst meerdere kleine gerechtjes om samen te delen. Zo kan iedereen zijn eigen bordje vullen en kiezen wat ‘ie lekker vindt. Sharing is caring!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zoetemosterd-kerstham met aardappelsalade

Een goed gebakken braadstuk is altijd een waar spektakelstuk. Zeker op een tafel met meerdere kerstgerechten om te delen is het leuk om er een gerecht bij te hebben dat de show steelt.

> naar het recept: zoetemosterd-kerstham met aardappelsalade

Zoetemosterd-kerstham met aardappelsalade gerechtjes kerst

Rendang van kalfsschenkel

Rendang is echt zo’n gerecht wat iedereen lekker vindt. Laat de pan gerust de hele dag op het vuur staan pruttelen. Dan ruikt het hele huis gelijk lekker en wordt het vlees botermals.

> naar het recept: rendang van kalfsschenkel

Rendang van kalfsschenkel gerechtjes kerst

Mix and match mac ‘n’ cheese

Wat is lekkerder dan mac ‘n’ cheese? Mac ‘n’ cheese die je zelf kan samenstellen! Zet meerdere bakjes met smaakmakers op tafel zodat iedereen zijn eigen perfecte pasta kan samenstellen.

> naar het recept: mix and match mac ‘n’ cheese

Mix and match mac ‘n’ cheese

Varkensschouder met dragon en borlottibonen

Nog zo’n lekker stoofgerecht: varkensschouder met dragon en berlottibonen. Ook lekker met aardappelpuree in plaats van salie-aardappels.

> naar het recept: varkensschouder met dragon en borlottibonen

Varkensschouder met dragon en borlottibonen

Pulled lam tortilla’s

Het leuke van tortilla’s is dat je ze zelf kan samenstellen. Met lam, limoen en guacamole is het gegarandeerd feest. Al is de pulled lam ook lekker met aardappels en groenten.

> naar het recept: pulled lam tortilla’s

Pulled lam tortilla’s

Overheerlijke kerstkrans met pompoen en ricotta

Wat staat er mooier op tafel dan een feestelijke kerstkrans? Dit recept met pompoen en ricotta is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Het is het perfecte kleine kerst gerechtje om samen te delen. Laat iedereen lekker een stukje pakken, maar houd stiekem wel wat extra over voor jezelf.

> naar het recept: kerstkrans met pompoen en ricotta

Pompoen ricotta krans

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!