Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Mix and match mac ‘n’ cheese

Mix and match mac ‘n’ cheese

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de toppings

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel af onder koud water. Giet opnieuw af. Smelt 75 g boter in een steelpan. Roer de bloem erdoorheen en bak 3-4 minuten. Giet geleidelijk de melk erbij en roer tot je een gladde saus hebt. Zet het vuur laag en laat een paar minuten doorkoken tot de saus is ingedikt. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de parmezaan, alle cheddar, alle gruyère en de mosterd erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Roer de macaroni door de kaassaus en verdeel het geheel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de overige parmezaan eroverheen en bak 25- 30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en bruin kleurt.

  3. Meng ondertussen voor de toppings de tomaten, de sjalot, het basilicum, 1 el olijfolie en zout en peper. Snijd de randen van het zuurdesembrood en breek het brood in kruimels ter grootte van een erwt. Meng de broodkruimels met 1 el olijfolie en de rozemarijn en bak in een ovenschaal naast de pasta in 10-15 minuten goudbruin in de oven.

  4. Snijd de bacon in kleine stukken en bak in een droge koekenpan krokant. Haal het spek uit de pan, voeg een beetje boter toe aan de pan en bak er de paddenstoelen met zout en peper in een paar minuten zacht in.

  5. Serveer het krokante broodkruim, de bacon, de paddenstoelen, de jalapeño’s en de lente-ui in aparte schaaltjes op tafel. Zet de mac ‘n’ cheese in het midden op tafel en geef de tomatensalade, de hot sauce en de truffel- en chiliolie erbij en laat iedereen zijn eigen mac ‘n’ cheese aan tafel aftoppen.

Per portie: 682 kcal | 58 g koolhydraten | 30 g eiwit | 36 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Anna Glover Foto’s: Sam Stowell Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)