Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een schoon werkblad en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een cirkel (ca. 30 cm Ø en 2-3 mm dik). Zet het deeg in de koelkast.
  2. Verdeel de rode biet over een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg er een vel aluminiumfolie overheen en bak de bietjes ca. 20 minuten in de oven. Meng de suiker, de appelazijn en het komijnzaad in een kommetje en besprenkel de bietjes ermee. Bak nog ca. 25 minuten verder tot de bietjes zacht zijn en het suiker-azijnmengsel is ingedikt tot een stroperige saus.
  3. Rangschik de bietjes in een ronde taartvorm of gietijzeren pan (28 cm Ø) in een mooi patroon. Laat lichtjes afkoelen. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en bedek de bietjes ermee. Stop het deeg rondom in. Snijd met een klein mes kleine inkepingen in het deeg zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
  4. Meng de marmite met de melk en bestrijk het deeg ermee. Bak de tarte tatin 30-35 minuten in de oven tot het deeg gerezen en goudbruin is. Haal uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen.
  5. Snijd het deeg aan de randen los met een mes. Leg een groot bord op de vorm en draai het geheel in een snelle beweging om. Til de vorm op en laat de tarte tatin op het bord zakken. Pas op; de saus kan erg heet zijn.
  6. Pureer intussen voor de salsa verde de peterselie met de knoflook en de rodewijnazijn in een keukenmachine glad. Voeg de kappertjes, de mosterd, de olijfolie en royaal zout en peper toe en maal kort verder.
  7. Snijd de tarte tatin in punten en serveer met de salsa verde.

Per portie: ca. 799 kcal
11 g eiwit | 52 g vet | 69 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Esther Clark