Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Kerstkrans met groenten

Kerstkrans maken: 7x recepten

Advertentie

Niet alleen aan je voordeur, ook op tafel staat een mooie krans super feestelijk. Hartig of zoet: met onze recepten kun je de lekkerste kerstkrans bakken!

Kerstkrans maken

Een feestelijke krans mag niet ontbreken op de kersttafel en daarom gaan we een kerstkrans maken. Bak jij met ons mee? Ter inspiratie hebben wij alvast de lekkerste recepten verzameld. Van een zoete meringuekrans tot Italiaanse crostinikrans. Het ideale gerecht om tijdens de feestdagen te serveren bij de kerstborrel, als kerstvoorgerecht of kerstdessert.

Kerstkrans recepten:

Crostini-kerstkrans

Crostini-kerstkrans

Crostini’s zijn hapjes met een Italiaans tintje. Geef er een draai aan en maak er een kerstkrans van. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!

Naar het recept
meringue krans

Meringuekrans met karamel en noten

We starten met zoet. Deze magische meringuekrans is een feestje om te maken én om te eten. Vind je het lastig om de krans mooi rond te krijgen? Teken dan eventueel eerst met potlood de vorm van de krans op het bakpapier.

Naar het recept
Kerstkrans met groenten

Kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas

Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

Naar het recept
broodkrans

Broodkrans met pulled oats en cranberry’s

Deze feestelijke krans met een vegetarische vulling van pulled oats draait er niet omheen: het is kerst! Lekker om te serveren als voorgerecht of bij de soep.

Naar het recept
Pompoen ricotta krans

Overheerlijke kerstkrans met pompoen en ricotta

Dit recept met pompoen en ricotta is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Laat iedereen lekker een stukje pakken, maar houd stiekem wel wat extra over voor jezelf.

Naar het recept
Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

Krans met cranberry’s, camembert en noten

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer.

Naar het recept
Patékrans in bladerdeeg

Patékrans in bladerdeeg

We eindigen het lijstje met recepten om kerstkrans te bakken met misschien wel het moeilijkste recept: een patékrans. Het is wat werk maar het resultaat mag er zeker zijn. Je vrienden en familie zullen verbluft zijn!

Naar het recept

Foodies’ favoriete kerstkrans recept:

Crostini-kerstkrans

Crostini-kerstkrans

Voor bij de borrel, als voorgerecht of late-night snack: deze kerstkrans doet het altijd goed!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 stokbrood (in dunne plakjes)
  • olijfolie (om te bestrijken)
  • 2 teentjes knoflook (gehalveerd)
  • 100 g pesto
  • 200 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 200 g minibolletjes mozzarella (gehalveerd)
  • handvol basilicumblaadjes
  • gemalen peper
  • 50 g rucola

Bereiding

  1. Bestrijk de plakjes stokbrood met olijfolie en rooster ze in een grillpan of tussen een grillijzer knapperig. Wrijf ieder plakje in met de knoflook en schep er 1 tl pesto op. Leg er een half tomaatje, een half bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op. Bestrooi met gemalen peper en bedruip eventueel met nog wat olijfolie.

  2. Verdeel de rucola in een kransvorm over een mooie serveerplank. Leg hierop de crostini’s en serveer.

Receptuur: José & Mariëlla Pistone Styling: Alexandra Hereijgers Fotografie: Willem van Santen

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!