Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

7x kerstkrans bakken

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor kerstkransen bij elkaar. Ga jij een kerstkrans bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Kerstkrans bakken

Een feestelijke krans mag niet ontbreken op de kersttafel. Daarom gaan wij dit weekend een kerstkrans bakken. Bak jij met ons mee? Ter inspiratie hebben wij alvast de lekkerste recepten verzameld. Van een zoete meringuekrans tot Italiaanse crostinikrans. Het ideale gerecht om tijdens de feestdagen te serveren bij de kerstborrel, als kerst voorgerecht of kerst dessert.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Meringuekrans met karamel en noten

We starten met zoet. Deze magische meringuekrans is een feestje om te maken én om te eten. Vind je het lastig om de krans mooi rond te krijgen? Teken dan eventueel eerst met potlood de vorm van de krans op het bakpapier.

> naar het recept: meringuekrans met karamel en noten

meringue krans

2. Kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas

Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

> naar het recept: kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas 

Kerstkrans met groenten

3. Broodkrans met pulled oats en cranberry’s

Deze feestelijke krans met een vegetarische vulling van pulled oats draait er niet omheen: het is kerst! Lekker om te serveren als voorgerecht of bij de soep.

> naar het recept: broodkrans met pulled oats en cranberry’s

broodkrans

4. Crostini-kerstkrans

Crostini’s zijn hapjes met een Italiaans tintje. Geef er een draai aan en maak er een kerstkrans van. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!

> naar het recept: crostini-kerstkrans

Crostini-kerstkrans

5. Kerstkrans met pompoen en ricotta

Dit recept met pompoen en ricotta is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Laat iedereen lekker een stukje pakken, maar houd stiekem wel wat extra over voor jezelf. Van deze smaken zal iedereen verbluft zijn.

> naar het recept: kerstkrans met pompoen en ricotta

Pompoen ricotta krans

6. Krans met cranberry’s, camembert en noten

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer. Probeer maar!

> naar het recept: kerstkrans met cranberry’s, camembert en noten

Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

7. Patékrans in bladerdeeg

We eindigen het lijstje met recepten om kerstkrans te bakken met misschien wel het moeilijkste recept: een patékrans. Het is wat werk maar het resultaat mag er zeker zijn. Je vrienden en familie zullen verbluft zijn!

> naar het recept: patékrans in bladerdeeg

Patékrans in bladerdeeg

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!