Kerstkrans bakken

Een feestelijke krans mag niet ontbreken op de kersttafel. Daarom gaan wij dit weekend een kerstkrans bakken. Bak jij met ons mee? Ter inspiratie hebben wij alvast de lekkerste recepten verzameld. Van een zoete meringuekrans tot Italiaanse crostinikrans. Het ideale gerecht om tijdens de feestdagen te serveren bij de borrel, als voorgerecht of dessert.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Meringuekrans met karamel en noten

We starten met zoet. Deze magische meringuekrans is een feestje om te maken én om te eten. Vind je het lastig om de krans mooi rond te krijgen? Teken dan eventueel eerst met potlood de vorm van de krans op het bakpapier.

> naar het recept: meringuekrans met karamel en noten

meringue krans

Kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas

Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

> naar het recept: kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas 

Kerstkrans met groenten

Broodkrans met pulled oats en cranberry’s

Deze feestelijke krans met een vegetarische vulling van pulled oats draait er niet omheen: het is kerst! Lekker om te serveren als voorgerecht of bij de soep.

> naar het recept: broodkrans met pulled oats en cranberry’s

broodkrans

Crostini-kerstkrans

Crostini’s zijn hapjes met een Italiaans tintje. Geef er een draai aan en maak er een kerstkrans van. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!

> naar het recept: crostini-kerstkrans

Crostini-kerstkrans

Kerstkrans met pompoen en ricotta

Dit recept met pompoen en ricotta is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Laat iedereen lekker een stukje pakken, maar houd stiekem wel wat extra over voor jezelf. Van deze smaken zal iedereen verbluft zijn.

> naar het recept: kerstkrans met pompoen en ricotta

Pompoen ricotta krans

Krans met cranberry’s, camembert en noten

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer. Probeer maar!

> naar het recept: kerstkrans met cranberry’s, camembert en noten

Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

Patékrans in bladerdeeg

We eindigen het lijstje met recepten om kerstkrans te bakken met misschien wel het moeilijkste recept: een patékrans. Het is wat werk maar het resultaat mag er zeker zijn. Je vrienden en familie zullen verbluft zijn!

> naar het recept: patékrans in bladerdeeg

Patékrans in bladerdeeg

Lees ook: Zelf boeren pate maken, dat doe je zo!