
Pulled lam tortilla’s
Eenvoudig
ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Doe voor de pulled lam de uien en de knoflook in een grote, diepe ovenschaal. Wrijf het lamsvlees in met het komijnpoeder en een snufje zout en leg het op de groenten. Giet ca. 4 cm water in de ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 4-5 uur in de oven tot het vlees zacht is en van het bot afvalt. Haal het laatste uur het folie eraf zodat het vlees een mooi korstje kan krijgen.
Verhit voor de salsa een grill- of koekenpan op hoog vuur en voeg de jalapeño’s, de tomaten en de ui toe. Bak in 5-10 minuten rondom geblakerd. Leg de groenten op een bord en voeg de knoflook toe aan de pan. Bak tot hij geblakerd is. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes van de jalapeño (voor meer pit kun je de pitjes ook behouden) en haal het velletje van de knoflook. Doe de jalapeño, de knoflook, de ui, de tomaat en 1 tl zout in een blender en maal het geheel tot een salsa. Zet opzij op kamertemperatuur tot het serveren.
Meng de rodekool met het limoensap en een beetje zout. Dek de rodekool af en laat hem marineren op kamertemperatuur.
Prak voor de guacamole het avocadovlees met het limoensap. Prak de ui, de koriander, de tomaat, de rode peper en een snufje zout erdoorheen. Zet opzij op kamertemperatuur.
Serveer het lamsvlees op een grote schaal en pluk in stukken. Geef de salsa, de guacamole en de rodekool er in kommetjes bij. Serveer met tortilla’s, chilisaus, zure room, feta, radijsjes, ingelegde jalapeño’s en limoenpartjes.