Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
borrelbrood met saint-nectaire en rozemarijn

Borrelbrood met Saint-Nectaire en rozemarijn

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd het brood kruislings in tot op ca. 3 cm van de onderkant en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de
    rozemarijn in de inkepingen; het mag een beetje uitsteken. Snuhd de kaas in dunne plakjes; dit gaat het makkelijkst als hij goed koud is. Vul de inkepingen in het brood met de kaas. Bedruip met de olijfolie. Bestrooi met wat grof zeezout. Bak het brood ca. 15 minuten in de oven, tot het knapperig en goudbruin is en de kaas lekker is gesmolten. Serveer direct.

  2. Maak de borrelplank af met ander lekkers, zoals toast, verschillende noten, rozijnenbrood, vijgencompote, filet americain en cornichons. Wij schonken er een heerlijke sherry bij. Geniet ervan!

Per portie: 297 kcal | 28 g koolhydraten | 12 g eiwit | 15 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)