Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat

Farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Pien: "Farro is een oude tarwesoort die populair is om zijn nootachtige smaak, zachte textuur en voedingswaarde. Ik gebruik het vaak voor salades, maar het is ook heerlijk in soep. Deze farrosalade is een aanrader voor je vaste repertoire omdat je hem makkelijk kunt aanvullen met ingrediënten die je nog in huis hebt of die je voorkeur hebben. Uiteindelijk heeft deze salade eigenlijk alleen de basis nodig: de heerlijke dressing van zongedroogde tomaat, balsamico, honing, mosterd en citroen. Ik serveer hem het liefst met rucola, artisjok, mozzarella en groene olijven, zoals in dit recept."

Bereiding

  1. Kook de farro zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat de farro minstens 10 minuten afkoelen.

  2. Maak de dressing door alle ingrediënten behalve de olie in een blender of keukenmachine te blenden tot een gladde saus. Voeg daarna de olie toe en meng opnieuw. Proef en voeg indien gewenst peper en zout toe en eventueel wat water of olie om de saus te verdunnen.

  3. Meng de farro met de dressing en voeg de rucola, artisjokharten, mozzarella en groene olijven toe.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Pien laat haar eten zien – vol. 2

€ 26,99
Pien Laat Haar Eten Zien - vol. 2