Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Toast met biefstuk tagliata

Toast met biefstuk tagliata

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Leg de paprika met de schil naar boven in een braadslee, besprenkel met 1 el olie en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 15 minuten, voeg de tomaten toe, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi opnieuw met zout en peper en bak nog ca. 30 minuten.

  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bestrijk de biefstuk met wat olie en bestrooi met flink wat zout en peper. Bak de steaks ca. 2 minuten aan beide zij den en laat ca. 5 minuten op een bord rusten.

  3. Rooster de sneetjes brood en wrijf er met het teentje knoflook (voor de dressing) overheen. Leg de sneetjes op een serveerschaal.

  4. Snijd de paprika en de biefstuk in plakken en schenk het vocht uit de koekenpan in een kleine kom. Rasp voor de dressing de knoflook en doe met het citroenrasp en het citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper, voeg de olie en de kappertjes toe en meng goed.

  5. Verdeel de rucola over de toast en lepel de gebakken tomaat, de paprika, de biefstuk en het vocht uit de braadslee erover. Maak af met de dressing.

Per portie: 354 kcal | 24 g koolhydraten | 21 g eiwit | 18 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)