Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Mosselen met chorizo in tomatensaus

Mosselen met chorizo in tomatensaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Verder nodig

Susan Aretz: "Als ik je met dit recept iets wil laten zien is het wel dat koken op de barbecue echt niet altijd dagen werk hoeft te zijn. Als je zorgt dat je alle ingrediënten voorbereidt, terwijl de barbecue op temperatuur komt, dan zit je daarna in een kwartier aan tafel."

Bereiding

  1. Verhit de barbecue direct op 200 °C.

  2. Zodra de barbecue op temperatuur is zet je de wok of braadslee op het rooster om warm te worden. Bak in een goede scheut olie de venkel, paprika, knoflook, ui, chorizo en tomaatjes 5 minuten aan. Bestrooi met het paprikapoeder en schep nog een paar keer om. Blus dit alles af met de wijn en doe er dan de mosselen, verse tomaten, olijven en tomaten uit blik bij.

  3. Deksel van de barbecue nu dicht (kan jouw barbecue niet dicht, sluit dan de pan goed af met aluminiumfolie of een deksel) en laat de mosselen in 10-15 minuten gaar worden, of tot alle schelpen openstaan. Laat de deksel zoveel mogelijk dicht, zodat je barbecue niet teveel temperatuur verliest. Schep dus maximaal om de 5 minuten om, om er voor te zorgen dat alle mosselen gelijkmatig garen en opengaan. Loopt de temperatuur van je barbecue juist te snel op, dan is dat geen probleem. Dan zijn je mosselen alleen maar sneller gaar.

  4. Tot slot nog het sap van een halve citroen en verse peterselie er door. Breng op smaak met zout en peper en je bent al klaar. Knapperig brood erbij zodat je al die heerlijke sappen kunt opvegen en je kunt aan tafel!

  5. Wat drinken we erbij: een stevige rosé of zelfs een lichte rode wijn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

BBQ-tijd

€ 29,99
BBQ-tijd cover