Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Recepten met mosselen

Vlaamse mosselen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

In het seizoen staat deze variant in België en ook het noorden van Frankrijk overal op de kaart: moules frites. Hierbij serveer je de mosselen met vers gebakken dikke frieten en wat mayonaise.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In het seizoen staat deze variant in België en ook het noorden van Frankrijk overal op de kaart: moules frites. Hierbij serveer je de mosselen met vers gebakken dikke frieten en wat mayonaise.

Bereiding

  1. Was de mosselen in ruim koud water. Gooi kapotte exemplaren weg. Schil de wortel en snijd hem in plakjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de bleekselderij en snijd hem in stukken. Was de bladselderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  2. Verhit de boter in een grote pan en fruit er de uien, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in. Blus af met de witte wijn en voeg de laurierblaadjes en de mosselen toe. Stoof de mosselen afgedekt in ca. 7 minuten gaar. Schud de pan regelmatig om. Roer de bladselderij erdoor en breng op smaak met zout en peper. Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg. Serveer de mosselen in de pan.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!