Bereiding

Dat je alleen mosselen kan eten wanneer de ‘r’ in de maand zit, is een fabeltje. Je kan haast het hele jaar door van dit heerlijke recept met mosselen, dragon en vermout genieten.

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak er de sjalot met de venkel en een snuf zout ca. 10 minuten in tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de vermout en bestrooi royaal met zout en peper. Breng aan de kook, voeg de mosselen toe en leg een deksel op de pan. Kook 3-4 minuten tot de mosselen opengaan, schud de pan af en toe om. Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg.
  2. Roer de room erdoorheen en bestrooi met de dragon. Verdeel de mosselen over diepe borden. Lekker met knapperig brood.

Per portie: ca. 494 kcal
27 g eiwit | 35 g vet | 5 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ellie Mulligan