Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mosselen met dragon en vermout

Mosselen met dragon en vermout

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak er de sjalot met de venkel en een snuf zout ca. 10 minuten in tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de vermout en bestrooi royaal met zout en peper. Breng aan de kook, voeg de mosselen toe en leg een deksel op de pan. Kook 3-4 minuten tot de mosselen opengaan, schud de pan af en toe om. Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg.

  2. Roer de room erdoorheen en bestrooi met de dragon. Verdeel de mosselen over diepe borden. Lekker met knapperig brood.

Per portie: 494 kcal | 5 g koolhydraten | 27 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ellie Mulligan

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)