Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de ‘nduja in een koude koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Druk met de achterkant van een houten lepel de worst uiteen en bak hem rul. Laat afkoelen. Meng in een kom met de boter. Zet het mengsel ca. 5 minuten in de koelkast om wat op te stijven. Schep de ‘ndujaboter op een vel bakpapier en rol op tot een worst. Draai de uiteinden van het bakpapier vast. Laat de rol opstijven in de koelkast.
Meng in een kommetje de sjalot, de azijn, de koriander, zout en peper.
Verhit de oven op de hoogste grillstand. Leg de sint-jakobsschelpen in de schelp op een grote bakplaat. Verstevig eventueel door eerst een bergje van zout te maken als ‘bedje’ waarop je de schelpen zet. Leg een dikke plak ‘ndujaboter op elke schelp. Gril ca. 5 minuten tot de boter bruist en de sint-jakobsschelpen zijn gekaramelliseerd.
Schep wat sjalotmengsel over elke schelp en serveer.