Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gebakken spruitjes met ‘nduja

Gebakken spruitjes met ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder beschadigde en harde buitenste blaadjes van de spruitjes. Snijd een stukje van de stronkjes af en halveer de spruitjes. Breng een grote pan water met een klein beetje zout aan de kook. Zet een kom met ijswater klaar. Blancheer de spruitjes ca. 2 minuten of tot ze een beetje zacht zijn als je erin knijpt. Giet ze af en leg ze ca. 15 minuten in het ijswater tot ze helemaal koud zijn. Giet af.

  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er de spruitjes ca. 10 minuten op hoog vuur rondom goudbruin en krokant in. Roer de ‘nduja erdoorheen en bak al omscheppend ca. 5 minuten verder tot de spruitjes goed bedekt zijn. Besprenkel met een beetje citroensap en serveer.

Per portie: 145 kcal | 4 g koolhydraten | 6 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)