Bereiding

  1. Doe voor het pastadeeg 150 g bloem in een kom met ½ tl zout en maak een kuiltje in het midden. Breek het hele ei boven het kuiltje en voeg de 2 eidooiers toe. Kluts het ei met een vork. Meng daarbij geleidelijk de bloem van de rand erdoorheen tot het een gebonden mengsel vormt. Kneed het verder met de handen tot een grof deeg. Voeg eventueel een beetje eiwit toe als het deeg droog aanvoelt. Als het deeg loskomt van de rand, kneed het dan nog ca. 10 minuten door tot het glad en elastisch is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
  2. Klop voor de vulling met een garde de ricotta, 25 g parmezaan, de knoflook, een snuf gemalen nootmuskaat, zout en peper door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak met een spuitmond van 1 cm Ø.
  3. Snijd het pastadeeg in tweeën en draai elk deel door een pastamachine, beginnend op de wijdste stand. Draai het deeg tweemaal door elke stand tot en met de voorlaatste stand.
  4. Bestuif een werkblad met bloem en leg er de twee pastavellen op. Spuit op een pastavel 4 open ringen van 5 cm Ø van de vulling, met ca. 8 cm ruimte tussen de ringen. Spuit bovenop elke ring nog een ring, zodat de rand hoog genoeg is om er een eidooier in te doen. Laat voorzichtig in elke ring een eidooier glijden. Maak met je vinger het deeg rondom de ringen vochtig.
  5. Leg het tweede pastavel er voorzichtig bovenop en druk het deeg rondom de ravioli voorzichtig aan, zodat er zich geen luchtbellen vormen. Steek de ravioli uit met een uitsteekvorm.
  6. Doe de ‘nduja en de olijfolie in een koude koekenpan en verhit tot het vet van de ‘nduja gesmolten is. Verbrokkel de worst met een houten lepel. Voeg de salie toe en bak hem 1 minuut in de olie.
  7. Breng water met wat zout in een grote pan aan de kook. Kook de ravioli ca. 3 minuten en neem ze uit het water met een schuimspaan.
  8. Serveer de ravioli met de ‘nduja-olie en de salie en bestrooi met extra parmezaan.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Emily Kydd