Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Mafaldine met ragù van varkensgehakt en ‘nduja

Mafaldine met ragù van varkensgehakt en ‘nduja

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Mafaldine is een lange lintvormige pasta met gekrulde randen, ideaal om te combineren met grove, rijke sauzen met vlees. De ragù van varkensgehakt past er perfect bij en dankzij de pittige ‘nduja-worstjes wordt hij nog lekkerder. Door de ragù lekker lang te laten pruttelen, kookt hij lekker in en wordt zijn smaak intens.

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak er het varkensgehakt met wat zout en peper goudbruin in.

  2. Verhit een scheutje olie in een andere pan en bak er de wortel, de ui en de bleekselderij in tot ze zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden.

  3. Roer de tomatenpuree door het varkensgehakt en bak kort mee. Blus af met de wijn en laat de wijn verdampen. Voeg de gebakken groenten, de ‘nduja, de bouillon, de laurier en de melk toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Kook rustig ca. 2 uur tot alles zacht is en de saus ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout al dente. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Meng de pasta voorzichtig door de saus. Voeg wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de parmezaan.

*’Nduja is een smeerbare, pittige varkensworst uit Calabrië. Hij is bij sommige delicatessenwinkels en online verkrijgbaar. Je kunt het vervangen door het worstvlees van verse chorizoworstjes.

Per portie: 892 kcal | 77 g koolhydraten | 47 g eiwit | 41 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (15 stemmen)