Bereiding

  1. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak er het varkensgehakt met wat zout en peper goudbruin in.
  2. Verhit een scheutje olie in een andere pan en bak er de wortel, de ui en de bleekselderij in tot ze zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden.
  3. Roer de tomatenpuree door het varkensgehakt en bak kort mee. Blus af met de wijn en laat de wijn verdampen. Voeg de gebakken groenten, de ‘nduja, de bouillon, de laurier en de melk toe. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Kook rustig ca. 2 uur tot alles zacht is en de saus ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout al dente. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Meng de pasta voorzichtig door de saus. Voeg wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de parmezaan.

Per portie: ca. 892 kcal
47 g eiwit | 41 g vet | 77 g koolhydraten

*’Nduja is een smeerbare, pittige varkensworst uit Calabrië. Hij is bij sommige delicatessenwinkels en online verkrijgbaar. Je kunt het vervangen door het worstvlees van verse chorizoworstjes.