Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Harissa-aubergine caprese

Harissa-aubergine caprese

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Dit recept komt uit het kookboek Solo van Emma de Thouars. Heerlijke recepten die je kunt maken als je het rijk alleen hebt!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediënten

Dit recept komt uit het kookboek Solo van Emma de Thouars. Heerlijke recepten die je kunt maken als je het rijk alleen hebt!
Harissadressing over?
Lekker op alle geroosterde groente (bloemkool, sperziebonen), als saladedressing (komkommer, little gem) of over knapperig geroosterde kikkererwten of bonen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  2. Meng in een kom de (rozen)harissa en olijfolie. Rasp de teen knoflook erboven en breng op smaak met zout en peper. Snijd de aubergine in stukken van 2 bij 3 centimeter en meng met het harissamengsel.

  3. Doe de aubergine in een ovenschaal en rooster 30 tot 40 minuten. Schep af en toe om. De aubergine moet helemaal zacht zijn en op sommige plekken bruin. Haal de aubergine uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. Snijd de tomaat in parten of stukjes, wat je lekkerder vindt happen. Breng op smaak met zout, meng en laat 10 minuten staan. Hak intussen het basilicum grof en snijd het bieslook zo fijn als je kunt. Meng de tomaat met de kruiden, aubergine en alle rode olie die in de ovenschaal zit. Voeg een minibeetje azijn toe en nog wat olie als dat nodig is. Proef en breng op smaak met zout. Scheur de mozzarella in stukken en meng voorzichtig door de salade. Ik doe dit als laatst omdat anders de mozzarella kapot kan gaan en je hele salade wit kan worden. Serveer met toast.

Foto en receptuur: Emma de Thouars

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Solo

€ 27,99
Cover voor Solo