
Harissa-aubergine caprese
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
Meng in een kom de (rozen)harissa en olijfolie. Rasp de teen knoflook erboven en breng op smaak met zout en peper. Snijd de aubergine in stukken van 2 bij 3 centimeter en meng met het harissamengsel.
Doe de aubergine in een ovenschaal en rooster 30 tot 40 minuten. Schep af en toe om. De aubergine moet helemaal zacht zijn en op sommige plekken bruin. Haal de aubergine uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de tomaat in parten of stukjes, wat je lekkerder vindt happen. Breng op smaak met zout, meng en laat 10 minuten staan. Hak intussen het basilicum grof en snijd het bieslook zo fijn als je kunt. Meng de tomaat met de kruiden, aubergine en alle rode olie die in de ovenschaal zit. Voeg een minibeetje azijn toe en nog wat olie als dat nodig is. Proef en breng op smaak met zout. Scheur de mozzarella in stukken en meng voorzichtig door de salade. Ik doe dit als laatst omdat anders de mozzarella kapot kan gaan en je hele salade wit kan worden. Serveer met toast.
Solo
€ 27,99