Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Chili-crisp caprese

Chili-crisp caprese

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk jij van deze salade caprese met een twist?

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk jij van deze salade caprese met een twist?

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in dikke plakken en verdeel ze over bordjes of een schaal. Snijd plakken van de mozzarella. Bestrooi de tomaten met grof zeezout. Leg er de plakken mozzarella op en bedruip met de crispy chili-olie. Maak af met blaadjes Thais basilicum.

Per portie (6): 138 kcal | 3 g koolhydraten | 4 g eiwit | 12 g vet

Foto en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!