
Met de robuuste Italiaanse keuken kun je ook heel chic uitpakken. Van plan een verpletterende indruk op je vrienden te maken? Ga dan voor dit menu voor een perfect Italiaans avondje! Wat denk jij bijvoorbeeld van een pittig voorafje, een klassiek hoofdgerecht en een toetje met een twist?
Lees verder na de advertentie
Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Voorgerecht
We starten het Italiaanse avondje met een pikant voorgerecht van geroosterde inktvis met tomaat en ‘nduja. Hou je niet van pittig? Vervang de ‘nduja dan door wat groene olijven of kikkererwten. Je gasten zullen niet eens merken dat je het vervangen hebt! Wil je juist wat extra pit? Voeg dan wat chilivlokken toe.
> naar het recept: geroosterde inktvis met tomaat en ‘nduja
Hoofdgerecht
Bagna cauda betekent letterlijk ‘warm bad’. De dip wordt in Italië traditioneel gegeten met brood en groenten. Wij geven het echter een upgrade door botermals lamsvlees toe te voegen. Zo krijg je het perfecte hoofdgerecht voor je Italiaans avondje.
> naar het recept: lamsvlees met schorseneren, spruitjes en bagna cauda
Nagerecht
Niks gaat boven chocolademousse. Totdat je dit heerlijke dessert proeft… Want je maakt het goddelijke toetje nóg lekkerder door een scheutje van je favoriete likeur toe te voegen. Door de amaretto krijgt de chocolademousse een net wat specialere en feestelijke smaak. Dat is de perfecte afsluiter van dit menu!
> naar het recept: chocolade-amarettomousse
Lees ook: Chocoliefde: dé onweerstaanbare chocolademousse van Willem
Onze tips

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Dit zijn de beste bijgerechten voor de BBQ

Vis op de BBQ: van zalm tot zwaardvis

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.