Met de robuuste Italiaanse keuken kun je ook heel chic uitpakken. Van plan een verpletterende indruk op je vrienden te maken? Ga dan voor dit menu voor een perfect Italiaans avondje! Wat denk jij bijvoorbeeld van een pittig voorafje, een klassiek hoofdgerecht en een toetje met een twist?

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

We starten het Italiaanse avondje met een pikant voorgerecht van geroosterde inktvis met tomaat en ‘nduja. Hou je niet van pittig? Vervang de ‘nduja dan door wat groene olijven of kikkererwten. Je gasten zullen niet eens merken dat je het vervangen hebt! Wil je juist wat extra pit? Voeg dan wat chilivlokken toe.

> naar het recept: geroosterde inktvis met tomaat en ‘nduja

italiaans avondje

Hoofdgerecht

Bagna cauda betekent letterlijk ‘warm bad’. De dip wordt in Italië traditioneel gegeten met brood en groenten. Wij geven het echter een upgrade door botermals lamsvlees toe te voegen. Zo krijg je het perfecte hoofdgerecht voor je Italiaans avondje.

> naar het recept: lamsvlees met schorseneren, spruitjes en bagna cauda

Lamsvlees met schorseneren, spruitjes en bagna cauda

Nagerecht

Niks gaat boven chocolademousse. Totdat je dit heerlijke dessert proeft… Want je maakt het goddelijke toetje nóg lekkerder door een scheutje van je favoriete likeur toe te voegen. Door de amaretto krijgt de chocolademousse een net wat specialere en feestelijke smaak. Dat is de perfecte afsluiter van dit menu!

> naar het recept: chocolade-amarettomousse

Italiaans avondje

Lees ook: Chocoliefde: dé onweerstaanbare chocolademousse van Willem