Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
chocolade-amarettomousse

Chocolade-amarettomousse

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water). Laat kort afkoelen. Klop de eiwitten stijf. Roer de amandellikeur en de eidooiers door de chocolade en klop goed door elkaar.

  2. Roer eerst 1 ⁄3 van het eiwitschuim door de chocolade en spatel vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim erdoorheen.

  3. Verdeel de mousse over 4 martiniglazen of tumblers en zet minimaal 6 uur in de koelkast.

  4. Klop de sinaasappelschil en het sap door de mascarpone. Verdeel de mascarpone over de mousse. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Per portie: 664 kcal | 17 g koolhydraten | 13 g eiwit | 50 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Ming Tang-Evans Receptuur: Sabrina Gidda

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)