Geroosterde inktvis met tomaat en ‘nduja
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de inktvissen aan een kant open zodat een platte plak ontstaat. Verwijder alle stukjes membraan (het paarse gestippelde vel) voorzichtig.
Snijd de inktvis kruislings een paar keer in maar snijd hem niet door. Snijd driehoeken van gelijke grootte van de inktvis. Maak de tentakels schoon, verwijder alle harde stukken en halveer
de ‘bosjes’ tentakels in de lengte. Was de inktvis zorgvuldig en leg tot gebruik in de koelkast.Doe voor de saus de tomaten in een pan. Voeg de knoflook, de rode peper en de helft van het basilicum toe. Voeg de olijfolie en de ‘nduja toe en bestrooi met zout. Verwarm het geheel langzaam op laag vuur tot de tomaten bijna openbarsten en het vet uit de ‘nduja gesmolten is (ca. 20 minuten).
Dep de stukken inktvis droog met keukenpapier. Wrijf de inktvis goed in met de olie. Gril de inktvis in 1-2 minuten in een zeer hete grillpan. De inktvis zal opkrullen en goudbruin worden.
Leg de inktvis in de tomatensaus en meng voorzichtig. Voeg de peterselie en het citroensap toe. Serveer eventueel met het zuurdesembrood.