Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Salade Caprese

Salade caprese

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Salade caprese met pesto, perfect als voorgerecht, lichte lunch of bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Salade caprese met pesto, perfect als voorgerecht, lichte lunch of bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Bereiding

  1. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Rasp de parmezaan.

  2. Houd een handje basilicumblaadjes apart en pureer het overige basilicum met de peterselie, de parmezaan en de olijfolie tot een gladde pesto. Was de tomaten en dep ze droog. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze over de borden.

  3. Snijd de mozzarella in plakken, scheur met de hand in stukjes en verdeel over de tomaten. Bestrooi met zout en verdeel de pesto eroverheen. Bestrooi met het apart gehouden basilicum en serveer.

Per portie: 352 kcal | 8 g koolhydraten | 17 g eiwit | 28 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)