Van gnocchi kunnen wij geen genoeg krijgen. Deze zachte deegkussentjes maken van elke maaltijd een feestje. Op zoek naar inspiratie? Wij hebben een overzicht gemaakt van de lekkerste recepten met gnocchi!
Gnocchi maken
Deze lichte en luchtige deegkussentjes zijn een ware lekkernij. Altijd al willen weten hoe je de pasta als een echte Italiaanse nonna maakt? Check dan snel ons basisrecept om zelf gnocchi te maken. Volg de stappen voor zelf pasta maken en ga daarna aan de slag met onze gnocchi recepten.
Basisrecept voor gnocchi
Verander jouw stormachtige dag in een echt Italiaans feest. Probeer gnocchi met pompoen en shiitakes of ga voor de andere smakelijke variaties. We beginnen bij de basis van gnocchi.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Gnocchi koken
Weinig tijd? Geen probleem! Je kunt de deegkussentjes natuurlijk ook kant-en-klaar in de winkel kopen. Ze zijn zowel koelvers als gedroogd verkrijgbaar. Kijk daarom altijd voor het bereiden even goed op de verpakking hoelang de gnocchi koken moet. Je kookt gnocchi al in een paar minuten gaar, of je bakt ze lekker krokant in de pan.
Gnocchi recepten:
Heb je de basis onder de knie? Dan kun je aan de slag met onze gnocchi recepten. Jij kiest jouw favoriete recept en methode. Buon appetito!
Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
We beginnen direct met één van onze favoriete recepten: gnocchi sardi. Heb je ‘m nog niet geprobeerd? Dan is dit absoluut het moment, duik maar snel de keuken in!
Gnocchi met boerenkool en gorgonzola
Gnocchi met boerenkool en gorgonzola. Simpel, makkelijk en snel voor twee personen, dat is precies waar jij op zit te wachten na een drukke dag!
Gnocchi met champignons en parmezaan
Deze heerlijke gnocchi met champignons en een flinke laag Parmezaanse kaas zijn op en top comfortfood.
Gnocchi met waterkers-knoflookpesto
Maak een pesto met waterkers, de lichtpittige smaak past perfect bij de knoflook en gnocchi!
Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes
Doordat je de pasta in tomatensaus gaart, zuigen de deegkussentjes zich helemaal vol met alle smaken. Eet smakelijk!
Gnocchi met romige boerenkool
Wist je dat boerenkool een heuse superfood is? De bladgroente zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker als pesto bij dit recept voor gnocchi!
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt.
Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato
We trappen het lijstje met gnocchi recepten af met een heerlijke gebakken variant. De toegevoegde pan grattato klinkt mega fancy maar eigenlijk is het gewoon broodkruim. Perfect om jouw restjes brood mee op te maken. Lekker no-waste zoals ze ’t in Italië doen.
Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes
Veel recepten met gnocchi kan je onder de noemer comfortfood scharen. Maar dit recept voor gnocchi is absoluut een winner. De doperwten, parmezaan en spekjes smaken heerlijk bij elkaar.
Gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie
Wist je dat je gnocchi ook heel goed kan stoven? In veel gnocchi recepten worden ze gekookt of gebakken, maar dit recept laat zien dat het ook anders kan. Misschien wel éxtra lekker!
Kaasgnocchi met spinaziesaus
Het leuke van zelf gnocchi maken is dat je naar hartenlust met het deeg kunt variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens wat kaas in, zo worden ze lekker smeuïg. Je kent ondertussen vast het motto van Bas wel; kaas is baas!
Rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio
Nu we toch lekker aan het variëren met het deeg zijn; voeg er eens kruiden aan toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rozemarijngnocchi? Heerlijk in combinatie met de gestoofde radicchio.
Gnocchi met spinazie en pecorino
Een super makkelijk, maar óh zo lekker maaltje. De combinatie van spinazie en pecorino is gewoonweg weergaloos lekker.
Spinaziegnocchi
Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis; zo geniet je van eenvoudige Italiaanse toppers zoals deze spinaziegnocchi. Helemaal uit eigen keuken!
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio
We sluiten het lijstje met gnocchi recepten af me een echte traktatie. Doordat je ze in de pan bakt, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.
Gnocchi met champignons en parmezaan
Dit is het perfecte maaltje voor na een drukke dag. Deze gnocchi staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel, zonder in te leveren op de smaak.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 400 g kastanjechampignons (in plakjes)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 tl rozemarijn (fijngehakte)
- 0,5 tl gerookte paprikapoeder (hot)
- 500 g koelverse gnocchi
- 100 g crème fraîche
- 50 g parmezaan (fijngeraspt om te serveren)
Bereiding
Verhit een klontje boter in een pan en bak er de champignons met ½ tl zout goudbruin en zacht in. Voeg de rest van de boter, de knoflook en de rozemarijn toe en fruit 4-5 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met zwarte peper. Houd warm.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en roer de gnocchi door het champignonmengsel. Verdeel de gnocchi over drie diepe borden en maak af met de crème fraîche, meer versgemalen zwarte peper en de parmezaan.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Megan Davies
Onze tips
Dé perfecte gnocchi: zijdezachte deegkussentjes
Snelle pasta: 11x recepten die binnen een half uur op tafel staan
Gnocchi koken: zo doe je dat
Pompoengnocchi: de nieuwste TikTok-trend
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.