Gnocchi recepten

Deze lichte en luchtige deegkussentjes zijn een ware lekkernij. Altijd al willen weten hoe je ze zelf als een echte Italiaanse nonna maakt? Check dan snel ons basisrecept om zelf gnocchi te maken. Volg de stappen en maak vervolgens een van deze heerlijke gerechten. En het beste? Je maakt deze recepten ook nog eens in een handomdraai. Je kookt gnocchi al in een paar minuten gaar, of je bakt ze lekker krokant in de pan. Jij kiest jouw favoriete recept en methode. Buon appetito!

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato

We trappen het lijstje met gnocchi recepten af met een heerlijke gebakken variant. De toegevoegde pan grattato klinkt mega fancy maar eigenlijk is het gewoon broodkruim. Perfect om jouw restjes brood mee op te maken. Lekker no-waste zoals ze ‘t in Italië doen.

> naar het recept: gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato

Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato

Gnocchi met champignons en parmezaan

Dit is het perfecte maaltje voor na een drukke dag. Deze gnocchi staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel, zonder in te leveren op de smaak.

> naar het recept: gnocchi met champignons en parmezaan

Gnocchi met champignons en parmezaan

Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes

Doordat je de pasta in tomatensaus gaart, zuigen de deegkussentjes zich helemaal vol met alle smaken. Eet smakelijk!

> naar het recept: boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes

boerenkoolgnocchi donna hay

Gnocchi met romige boerenkool

Wist je dat boerenkool een heuse superfood is? De bladgroente zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker als pesto bij dit recept voor gnocchi!

> naar het recept: gnocchi met romige boerenkool

gnocchi recepten

Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Veel recepten met gnocchi kan je onder de noemer comfortfood scharen. Maar dit recept voor gnocchi is absoluut een winner. De doperwten, parmezaan en spekjes smaken heerlijk bij elkaar.

> naar het recept: gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

weekmenu Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie

Wist je dat je gnocchi ook heel goed kan stoven? In veel gnocchi recepten worden ze gekookt of gebakken, maar dit recept laat zien dat het ook anders kan. Misschien wel éxtra lekker!

> naar het recept: gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie

gnocchi recepten

Kaasgnocchi met spinaziesaus

Het leuke van zelf gnocchi maken is dat je naar hartenlust met het deeg kunt variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens wat kaas in, zo worden ze lekker smeuïg. Je kent ondertussen vast het motto van Bas wel; kaas is baas!

> naar het recept: kaasgnocchi met spinaziesaus

kaasgnocchi met spinaziesaus

Rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio

Nu we toch lekker aan het variëren met het deeg zijn; voeg er eens kruiden aan toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rozemarijngnocchi? Heerlijk in combinatie met de gestoofde radicchio.

> naar het recept: rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio

gnocchi recepten

Gnocchi met spinazie en pecorino

Een super makkelijk, maar óh zo lekker maaltje. De combinatie van spinazie en pecorino is gewoonweg weergaloos lekker.

> naar het recept: gnocchi met spinazie en pecorino

Spinaziegnocchi

Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis; zo geniet je van eenvoudige Italiaanse toppers zoals deze spinaziegnocchi. Helemaal uit eigen keuken!

> naar het recept: spinaziegnocchi

Spinaziegnocchi

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddenstoelen en radicchio

We sluiten het lijstje met gnocchi recepten af me een echte traktatie. Doordat je ze in de pan bakt, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.

> naar het recept: gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddenstoelen en radicchio

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Lees ook: