Advertentie
Van gnocchi kunnen wij geen genoeg krijgen. Deze zachte deegkussentjes maken van elke maaltijd een feestje. Op zoek naar inspiratie? Wij hebben een overzicht gemaakt van de lekkerste recepten met gnocchi!
Gnocchi maken
Deze lichte en luchtige deegkussentjes zijn een ware lekkernij. Altijd al willen weten hoe je de pasta als een echte Italiaanse nonna maakt? Check dan snel ons basisrecept om zelf gnocchi te maken. Volg de stappen voor zelf pasta maken en ga daarna aan de slag met onze gnocchi recepten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gnocchi recepten:
Heb je de basis onder de knie? Dan kun je aan de slag met onze gnocchi recepten. Pluspunten voor het feit dat je ze in een handomdraai maakt. Je kookt gnocchi al in een paar minuten gaar, of je bakt ze lekker krokant in de pan. Jij kiest jouw favoriete recept en methode. Buon appetito!
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt.
Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato
We trappen het lijstje met gnocchi recepten af met een heerlijke gebakken variant. De toegevoegde pan grattato klinkt mega fancy maar eigenlijk is het gewoon broodkruim. Perfect om jouw restjes brood mee op te maken. Lekker no-waste zoals ze ’t in Italië doen.
Gnocchi met champignons en parmezaan
Dit is het perfecte maaltje voor na een drukke dag. Deze gnocchi staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel, zonder in te leveren op de smaak.
Gnocchi met waterkers-knoflookpesto
Maak een pesto met waterkers, de lichtpittige smaak past perfect bij de knoflook en gnocchi!
Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes
Doordat je de pasta in tomatensaus gaart, zuigen de deegkussentjes zich helemaal vol met alle smaken. Eet smakelijk!
Gnocchi met romige boerenkool
Wist je dat boerenkool een heuse superfood is? De bladgroente zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker als pesto bij dit recept voor gnocchi!
Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes
Veel recepten met gnocchi kan je onder de noemer comfortfood scharen. Maar dit recept voor gnocchi is absoluut een winner. De doperwten, parmezaan en spekjes smaken heerlijk bij elkaar.
Gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie
Wist je dat je gnocchi ook heel goed kan stoven? In veel gnocchi recepten worden ze gekookt of gebakken, maar dit recept laat zien dat het ook anders kan. Misschien wel éxtra lekker!
Kaasgnocchi met spinaziesaus
Het leuke van zelf gnocchi maken is dat je naar hartenlust met het deeg kunt variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens wat kaas in, zo worden ze lekker smeuïg. Je kent ondertussen vast het motto van Bas wel; kaas is baas!
Rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio
Nu we toch lekker aan het variëren met het deeg zijn; voeg er eens kruiden aan toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rozemarijngnocchi? Heerlijk in combinatie met de gestoofde radicchio.
Gnocchi met spinazie en pecorino
Een super makkelijk, maar óh zo lekker maaltje. De combinatie van spinazie en pecorino is gewoonweg weergaloos lekker.
Spinaziegnocchi
Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis; zo geniet je van eenvoudige Italiaanse toppers zoals deze spinaziegnocchi. Helemaal uit eigen keuken!
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio
We sluiten het lijstje met gnocchi recepten af me een echte traktatie. Doordat je ze in de pan bakt, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op drukke dagen.
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 350 g tomatensaus naar keuze
- 100 g spinazie (fijngehakt)
- zout en peper
- 125 g mascarpone
- 50 g parmezaan (geraspt)
Bereiding
Verwarm de grill van de oven. Kook de gnocchi (meer tijd? Je kunt ook zelf gnocchi maken.) volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Verhit intussen de tomatensaus in een pan en voeg al roerend de spinazie toe tot hij geslonken is.
Voeg de gnocchi toe aan de saus, breng op smaak met zout en peper en schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel de mascarpone er in lepels overheen. Bestrooi met de parmezaan en zet onder de grill tot de kaas bubbelt en goudbruin kleurt.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Lottie Covell
Basisrecept gnocchi:
Basisrecept voor gnocchi
Verander jouw stormachtige dag in een echt Italiaans feest. Probeer gnocchi met pompoen en shiitakes of ga voor de andere smakelijke variaties. We beginnen bij de basis van gnocchi.
Onze tips
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten
7x de lekkerste gevulde paprika recepten
7x de lekkerste recepten met paprika
Vegan favorieten: dessert recepten
Pizzarette recepten: zo maak je zelf mini pizza’s
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.