Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
weekmenu Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Gnocchi: 15x recepten die je vanavond wil maken

Van gnocchi kunnen wij geen genoeg krijgen. Deze zachte deegkussentjes maken van elke maaltijd een feestje. Op zoek naar inspiratie? Wij hebben een overzicht gemaakt van de lekkerste recepten met gnocchi!

Gnocchi maken

Deze lichte en luchtige deegkussentjes zijn een ware lekkernij. Altijd al willen weten hoe je de pasta als een echte Italiaanse nonna maakt? Check dan snel ons basisrecept om zelf gnocchi te maken. Volg de stappen voor zelf pasta maken en ga daarna aan de slag met onze gnocchi recepten.

gnocchi

Basisrecept voor gnocchi

Verander jouw stormachtige dag in een echt Italiaans feest. Probeer gnocchi met pompoen en shiitakes of ga voor de andere smakelijke variaties. We beginnen bij de basis van gnocchi.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Gnocchi koken

Weinig tijd? Geen probleem! Je kunt de deegkussentjes natuurlijk ook kant-en-klaar in de winkel kopen. Ze zijn zowel koelvers als gedroogd verkrijgbaar. Kijk daarom altijd voor het bereiden even goed op de verpakking hoelang de gnocchi koken moet. Je kookt gnocchi al in een paar minuten gaar, of je bakt ze lekker krokant in de pan.

Gnocchi recepten:

Heb je de basis onder de knie? Dan kun je aan de slag met onze gnocchi recepten. Jij kiest jouw favoriete recept en methode. Buon appetito!

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

We beginnen direct met één van onze favoriete recepten: gnocchi sardi. Heb je ‘m nog niet geprobeerd? Dan is dit absoluut het moment, duik maar snel de keuken in!

Naar het recept
Gnocchi met boerenkool en gorgonzola

Gnocchi met boerenkool en gorgonzola

Gnocchi met boerenkool en gorgonzola. Simpel, makkelijk en snel voor twee personen, dat is precies waar jij op zit te wachten na een drukke dag!

Naar het recept
Gnocchi met champignons en parmezaan

Gnocchi met champignons en parmezaan

Deze heerlijke gnocchi  met champignons en een flinke laag Parmezaanse kaas zijn op en top comfortfood.

Naar het recept
Gnocchi met waterkers-knoflookpesto

Gnocchi met waterkers-knoflookpesto

Maak een pesto met waterkers, de lichtpittige smaak past perfect bij de knoflook en gnocchi!

Naar het recept
boerenkoolgnocchi donna hay

Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes

Doordat je de pasta in tomatensaus gaart, zuigen de deegkussentjes zich helemaal vol met alle smaken. Eet smakelijk!

Naar het recept
Cover voor

Gnocchi met romige boerenkool

Wist je dat boerenkool een heuse superfood is? De bladgroente zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker als pesto bij dit recept voor gnocchi!

Naar het recept
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt.

Naar het recept
Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato

Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato

We trappen het lijstje met gnocchi recepten af met een heerlijke gebakken variant. De toegevoegde pan grattato klinkt mega fancy maar eigenlijk is het gewoon broodkruim. Perfect om jouw restjes brood mee op te maken. Lekker no-waste zoals ze ’t in Italië doen.

Naar het recept
weekmenu Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Veel recepten met gnocchi kan je onder de noemer comfortfood scharen. Maar dit recept voor gnocchi is absoluut een winner. De doperwten, parmezaan en spekjes smaken heerlijk bij elkaar.

Naar het recept
Cover voor

Gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie

Wist je dat je gnocchi ook heel goed kan stoven? In veel gnocchi recepten worden ze gekookt of gebakken, maar dit recept laat zien dat het ook anders kan. Misschien wel éxtra lekker!

Naar het recept
kaasgnocchi met spinaziesaus

Kaasgnocchi met spinaziesaus

Het leuke van zelf gnocchi maken is dat je naar hartenlust met het deeg kunt variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens wat kaas in, zo worden ze lekker smeuïg. Je kent ondertussen vast het motto van Bas wel; kaas is baas!

Naar het recept
Cover voor

Rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio

Nu we toch lekker aan het variëren met het deeg zijn; voeg er eens kruiden aan toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rozemarijngnocchi? Heerlijk in combinatie met de gestoofde radicchio.

Naar het recept
Cover voor

Gnocchi met spinazie en pecorino

Een super makkelijk, maar óh zo lekker maaltje. De combinatie van spinazie en pecorino is gewoonweg weergaloos lekker.

Naar het recept
Spinaziegnocchi

Spinaziegnocchi

Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis; zo geniet je van eenvoudige Italiaanse toppers zoals deze spinaziegnocchi. Helemaal uit eigen keuken!

Naar het recept
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

We sluiten het lijstje met gnocchi recepten af me een echte traktatie. Doordat je ze in de pan bakt, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Gnocchi met champignons en parmezaan

Gnocchi met champignons en parmezaan

Dit is het perfecte maaltje voor na een drukke dag. Deze gnocchi staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel, zonder in te leveren op de smaak.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 400 g kastanjechampignons (in plakjes)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 tl rozemarijn (fijngehakte)
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder (hot)
  • 500 g koelverse gnocchi
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g parmezaan (fijngeraspt om te serveren)

Bereiding

  1. Verhit een klontje boter in een pan en bak er de champignons met ½ tl zout goudbruin en zacht in. Voeg de rest van de boter, de knoflook en de rozemarijn toe en fruit 4-5 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met zwarte peper. Houd warm.

  2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en roer de gnocchi door het champignonmengsel. Verdeel de gnocchi over drie diepe borden en maak af met de crème fraîche, meer versgemalen zwarte peper en de parmezaan.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Megan Davies

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!