
Wie snel een Italiaanse maaltijd op tafel wil zetten, heeft aan gnocchi een goed ingrediënt. Deze pasta is namelijk al binnen een paar minuten gaar. Deze heerlijke recepten met gnocchi zijn dan ook – bijna allemaal – binnen een half uur klaar!
Lees verder na de advertentie
Gnocchi maken
De Italianen weten het allang: de lichte en luchtige deegkussentjes zijn een ware lekkernij in de Italiaanse keuken. Altijd al willen weten hoe je deze pasta als een echte Italiaanse nonna maakt? Check dan snel ons basisrecept om zelf gnocchi te maken. Volg de stappen voor zelf pasta maken en ga daarna aan de slag met onze gnocchi recepten. Let op: als je zelf gnocchi maakt sta je natuurlijk wel iets langer dan een halfuurtje in de keuken…

Basisrecept voor gnocchi
Verander jouw stormachtige dag in een echt Italiaans feest. Probeer gnocchi met pompoen en shiitakes of ga voor de andere smakelijke variaties. We beginnen bij de basis van gnocchi.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Gnocchi koken
Weinig tijd? Geen probleem! Je kunt de deegkussentjes natuurlijk ook kant-en-klaar in de winkel kopen. Ze zijn zowel koelvers als gedroogd verkrijgbaar. Maar let op: de verschillende soorten hebben een verschillende bereidingstijd. Kijk daarom altijd voor het bereiden even goed op de verpakking hoelang de gnocchi koken moet.
Foodies Italië
€ 7.50- Maak zoete recepten met citroen
- Leer alles over wijnen van de Etna
- Ontvang gratis mini-kaasgids

Gnocchi recepten:
Heb je de basis onder de knie? Dan kun je aan de slag met onze gnocchi recepten. Jij kiest jouw favoriete recept en methode. Buon appetito!

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
We beginnen direct met één van onze favoriete recepten: gnocchi sardi. Heb je ‘m nog niet geprobeerd? Dan is dit absoluut het moment, duik maar snel de keuken in!

Gnocchi met boerenkool en gorgonzola
Gnocchi met boerenkool en gorgonzola. Simpel, makkelijk en snel voor twee personen, dat is precies waar jij op zit te wachten na een drukke dag!

Gnocchi met champignons en parmezaan
Deze heerlijke gnocchi met champignons en een flinke laag Parmezaanse kaas zijn op en top comfortfood.

Gnocchi met waterkers-knoflookpesto
Maak een pesto met waterkers, de lichtpittige smaak past perfect bij de knoflook en gnocchi!

Boerenkoolgnocchi met balsamicotomaatjes
Doordat je de pasta in tomatensaus gaart, zuigen de deegkussentjes zich helemaal vol met alle smaken. Eet smakelijk!

Gnocchi met romige boerenkool
Wist je dat boerenkool een heuse superfood is? De bladgroente zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Lekker als pesto bij dit recept voor gnocchi!

Basilicumgnocchi en tomatensalade met gefrituurde kappertjes
Zet drie populaire foodinfluencers in één keuken met een black box aan ingrediënten en krijg een hoop gekakel en gelach, maar vooral heel erg lekker eten.

Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Gebakken knoflook-gnocchi met pan grattato
We trappen het lijstje met gnocchi recepten af met een heerlijke gebakken variant. De toegevoegde pan grattato klinkt mega fancy maar eigenlijk is het gewoon broodkruim. Perfect om jouw restjes brood mee op te maken. Lekker no-waste zoals ze ’t in Italië doen.

Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes
Veel recepten met gnocchi kan je onder de noemer comfortfood scharen. Maar dit recept voor gnocchi is absoluut een winner. De doperwten, parmezaan en spekjes smaken heerlijk bij elkaar.

Gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie
Wist je dat je gnocchi ook heel goed kan stoven? In veel gnocchi recepten worden ze gekookt of gebakken, maar dit recept laat zien dat het ook anders kan. Misschien wel éxtra lekker!

Kaasgnocchi met spinaziesaus
Het leuke van zelf gnocchi maken is dat je naar hartenlust met het deeg kunt variëren. Verwerk er bijvoorbeeld eens wat kaas in, zo worden ze lekker smeuïg. Je kent ondertussen vast het motto van Bas wel; kaas is baas!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio
Nu we toch lekker aan het variëren met het deeg zijn; voeg er eens kruiden aan toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rozemarijngnocchi? Heerlijk in combinatie met de gestoofde radicchio.

Gnocchi met spinazie en pecorino
Een super makkelijk, maar óh zo lekker maaltje. De combinatie van spinazie en pecorino is gewoonweg weergaloos lekker.

Spinaziegnocchi
Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis; zo geniet je van eenvoudige Italiaanse toppers zoals deze spinaziegnocchi. Helemaal uit eigen keuken!

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio
We sluiten het lijstje met gnocchi recepten af me een echte traktatie. Doordat je ze in de pan bakt, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.
Ons favoriete gnocchi recept

Gnocchi met champignons en parmezaan
Dit is het perfecte maaltje voor na een drukke dag. Deze gnocchi staat namelijk al binnen 20 minuten op tafel, zonder in te leveren op de smaak.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 400 g kastanjechampignons (in plakjes)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 tl rozemarijn (fijngehakte)
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder (hot)
- 500 g koelverse gnocchi
- 100 g crème fraîche
- 50 g parmezaan (fijngeraspt om te serveren)
Bereiding
Verhit een klontje boter in een pan en bak er de champignons met ½ tl zout goudbruin en zacht in. Voeg de rest van de boter, de knoflook en de rozemarijn toe en fruit 4-5 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met zwarte peper. Houd warm.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en roer de gnocchi door het champignonmengsel. Verdeel de gnocchi over drie diepe borden en maak af met de crème fraîche, meer versgemalen zwarte peper en de parmezaan.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Megan Davies
Onze tips

Dé perfecte gnocchi: zijdezachte deegkussentjes

Snelle pasta: 11x recepten die binnen een half uur op tafel staan

Gnocchi koken: zo doe je dat

Pompoengnocchi: de nieuwste TikTok-trend

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.