Advertentie
Pompoengnocchi op TikTok
Gnocchi, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De deegkussentjes zijn snel te bereiden en daarmee perfect als doordeweekse maaltijd. Niet voor niets deelden we eerder al recepten met gnocchi om vandaag nog te maken. Je kunt hiervoor natuurlijk kant-en-klare gnocchi gebruiken maar nog veel leuker is zelf gnocchi maken. Zeker wanneer jij je deze herfst durft te wagen aan de nieuwste TikTok-trend: pompoengnocchi.
Pompoengnocchi
Dat er heel veel variaties met gnocchi mogelijk zijn, wisten wij allang. Zo deelden wij eerder al recepten voor boerenkoolgnocchi, kaasgnocchi, spinaziegnocchi en zelfs pompoengnocchi. Maar dat je deze laatste variatie éxtra speciaal kunt maken, is ons pas sinds deze week bekend. Op TikTok gaat er namelijk een nieuwe bereidingswijze viral waarin de deegkussentjes in een wel heel bijzondere vorm worden gekneed. De onderstaande video laat zien hoe je de populaire pompoengnocchi maakt:
Zelf maken?
Wil je de schattige pompoengnocchi zelf maken? Voeg dan wat pompoenpuree toe aan het deeg van het basisrecept voor gnocchi. Al draait het natuurlijk niet alleen om de smaak, het recept is vooral populair vanwege de looks. De deegkussentjes in pompoenvorm zijn dé trend om indruk mee te maken deze herfst.
Maar hoe tover je de deegkusentjes om? Je maakt de gnocchi pompoenvormig door kleine balletjes van het deeg te draaien. Met een mesje of tandenstoker snijd je vervolgens kleine inkepingen in de bolletjes waardoor ze op mini-pompoenen gaan lijken. Met een stukje groengekleurd deeg of een takje rozemarijn maak je er een steeltje op en zijn de unieke deegkussentjes af. Je kookt ze vervolgens zoals je bij verse gnocchi gewend bent. Breng hiervoor een pan water met een vleugje zout aan de kook, voeg hier de verse gnocchi aan toe. De gnocchi is gaar zodra ze gaan drijven.
Pompoengnocchi met gebakken shiitakes
Hartstikke tof natuurlijk, maar wel bewerkelijk. Voor wie liever gnocchi in de klassieke vorm maakt, delen wij dit heerlijke recept met gebakken shiitakes. Deze kun je natuurlijk ook met de deegkussentjes in pompoenvorm maken. Dat ziet er éxtra leuk uit!
> naar het recept: pompoengnocchi met gebakken shiitakes
Pompoengnocchi in tomatensaus met pecorino en pijnboompitten
In combinatie met tomatensaus doen de deegkussentjes het ook goed. Zeker wanneer je wat pecorino en pijnboompitten toevoegt. Maak jij de deegkussentjes volgens de TikTok-trend of naar onderstaand recept? Deel het op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!
> naar het recept: pompoengnocchi in tomatensaus met pecorino en pijnboompitten
Lees ook:
9x pasta’s die binnen een half uur op tafel staan
Dé perfecte gnocchi: zijdezachte deegkussentjes
Deze recepten met gnocchi wil je vandaag nog maken
Onze tips
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: De beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Kijktip: nieuw seizoen MasterChef Australië 2024
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.