Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
gnocchi recepten

Pompoengnocchi: de nieuwste TikTok-trend

Advertentie

Vergeet de pasta chipsfeta pastadalgona koffie en pesto-eieren, we hebben weer een nieuw must-try recept op TikTok ontdekt. De bijzondere pompoengnocchi wil je deze herfst zeker maken, lees snel verder om erachter te komen waarom!

Pompoengnocchi op TikTok

Gnocchi, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De deegkussentjes zijn snel te bereiden en daarmee perfect als doordeweekse maaltijd. Niet voor niets deelden we eerder al recepten met gnocchi om vandaag nog te maken. Je kunt hiervoor natuurlijk kant-en-klare gnocchi gebruiken maar nog veel leuker is zelf gnocchi maken. Zeker wanneer jij je deze herfst durft te wagen aan de nieuwste TikTok-trend: pompoengnocchi.

Pompoengnocchi

Dat er heel veel variaties met gnocchi mogelijk zijn, wisten wij allang. Zo deelden wij eerder al recepten voor boerenkoolgnocchi, kaasgnocchi, spinaziegnocchi en zelfs pompoengnocchi. Maar dat je deze laatste variatie éxtra speciaal kunt maken, is ons pas sinds deze week bekend. Op TikTok gaat er namelijk een nieuwe bereidingswijze viral waarin de deegkussentjes in een wel heel bijzondere vorm worden gekneed. De onderstaande video laat zien hoe je de populaire pompoengnocchi maakt:

Zelf maken?

Wil je de schattige pompoengnocchi zelf maken? Voeg dan wat pompoenpuree toe aan het deeg van het basisrecept voor gnocchi. Al draait het natuurlijk niet alleen om de smaak, het recept is vooral populair vanwege de looks. De deegkussentjes in pompoenvorm zijn dé trend om indruk mee te maken deze herfst.

Maar hoe tover je de deegkusentjes om? Je maakt de gnocchi pompoenvormig door kleine balletjes van het deeg te draaien. Met een mesje of tandenstoker snijd je vervolgens kleine inkepingen in de bolletjes waardoor ze op mini-pompoenen gaan lijken. Met een stukje groengekleurd deeg of een takje rozemarijn maak je er een steeltje op en zijn de unieke deegkussentjes af. Je kookt ze vervolgens zoals je bij verse gnocchi gewend bent. Breng hiervoor een pan water met een vleugje zout aan de kook, voeg hier de verse gnocchi aan toe. De gnocchi is gaar zodra ze gaan drijven.

Pompoengnocchi met gebakken shiitakes

Hartstikke tof natuurlijk, maar wel bewerkelijk. Voor wie liever gnocchi in de klassieke vorm maakt, delen wij dit heerlijke recept met gebakken shiitakes. Deze kun je natuurlijk ook met de deegkussentjes in pompoenvorm maken. Dat ziet er éxtra leuk uit!

> naar het recept: pompoengnocchi met gebakken shiitakes

gnocchi recepten

Pompoengnocchi in tomatensaus met pecorino en pijnboompitten

In combinatie met tomatensaus doen de deegkussentjes het ook goed. Zeker wanneer je wat pecorino en pijnboompitten toevoegt. Maak jij de deegkussentjes volgens de TikTok-trend of naar onderstaand recept? Deel het op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

> naar het recept: pompoengnocchi in tomatensaus met pecorino en pijnboompitten

Pompoengnocchi in tomatensaus met zwarteknoflookboter, pecorino en pijnboompitten

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!