Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de knoflook en 1 el olijfolie. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven.
  2. Neem de pompoen uit de oven en laat hem even afkoelen. Pureer de pompoen in een keukenmachine fijn. Kneed van de pompoenpuree, de pastabloem, de parmezaan, de eidooiers en wat zout een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in porties en rol van iedere portie een dunne rol op een met bloem bestoven werkblad. Snijd kleine kussentjes van de rollen en bestuif ze lichtjes met bloem. Rol de deegkussentjes over een vork om er ribbels in te maken.
  4. Kook de pompoen gnocchi portiegewijs in 2-3 minuten gaar in kokend water zonder zout. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven. Giet de pompoen gnocchi af en meng er 1 el olijfolie doorheen.
  5. Maak de shiitakes schoon, verwijder de steeltjes en snijd de shiitakes in reepjes. Verhit 2 el boter in een pan en bak er de pompoen gnocchi ca. 6 minuten in. Voeg de shiitakes toe en bak nog ca. 4 minuten.
  6. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Voeg de peterselie toe aan de shiitakes en de pompoen gnocchi. Breng op smaak met zout en peper.

Foto’s: foodies