Advertentie
Wat is dalgona koffie?
Dalgona koffie – op Instagram soms beter bekend als fluffy koffie – is pas sinds een paar weken booming op Instagram. Onder de #dalgonacoffeechallenge delen bekende en minder bekende Instagrammers hun creaties. Toch is het drankje zeker niet nieuw. Dalgona koffie wordt al sinds de jaren ’70 op straat verkocht in Korea en lijkt een beetje op de bekendere frappé. Je maakt eigenlijk een speciaal schuimlaagje van espressopoeder, die je vervolgens op koude melk giet. Easy as that!
Hoe maak je dalgona koffie?
Nu je weet wat dalgona koffie is, wil je vast zelf aan de slag. Je hebt niet veel nodig om deze Instagram hit te maken: oploskoffie, suiker, water en koude melk is voldoende. Mix gelijke delen (bijvoorbeeld twee eetlepels van elk) oploskoffie, suiker en kokend water door elkaar en klop het geheel met een garde tot er een beigekleurig, dik schuim ontstaat. Je kunt eventueel ook een handmixer gebruiken.
Je schuim is klaar! Hoe maak je vervolgens dalgona koffie? Doe wat koude melk in een glas, voeg eventueel wat ijsklontjes toe en verdeel je schuim erover met een lepel. Maak een foto om op je feed te delen en geniet vervolgens van je heerlijke, zelfgemaakte drankje.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Specjalista Social Media ? (@kami.radzajewska) op
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Patrik | Photographe Culinaire (@thetravelbuds) op
Onze tips
WIN Foodies kerstcadeautjes: 25x kerstbox van Gouda’s Glorie
WIN Foodies kerstcadeautjes: 3x kerstpakket van Vivi Oggi
WIN Foodies kerstcadeautjes: een cadeaubon voor een diner bij Zoldering van Sherry Wijnen
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.